Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă perfectă pentru sâmbete și duminici: Bureți în sos tomat, pregătiți ca-n Bucovina

O rețetă perfectă pentru sâmbete și duminici: Bureți în sos tomat, pregătiți ca-n Bucovina
Vreți să pregătiți niște murături cu totul și cu totul speciale, de care sunt puțini cei care au auzit? Cu bureții în sos tomat, după o rețetă extraordinară ca-n Bucovina viața va fi mult mai frumoasă.

Rețeta de bureți în sos tomat ca în Bucovina sunt apreciați pentru gustul lor cu adevărat senzațional, tocmai de aceea nu trebuie să lipsească din cămara în această iarnă. Cu un gust dulceag acrișor, îi veți putea servi fie simpli, în zilele de post sau alături de alte mâncăruri delicioase.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunată rețetă de bureți în sos tomat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg de bureți,  400 g pastă de tomate, 400 g oțet din vin, 200 g ulei, 200 g apă, 200 g zahăr, 5 cepe mari, 1 lingură cu sare grunjoasă, condimente (piper, ienibahar, piper).

Mod de preparare

Indiferenți ce fel de ciuperci veți alege, e important să le curățați, apoi să le spălați foarte bine în câteva ape. Puneți apă la fiert într-o oală, iar când apa începe să clocotească, puneți bureții și lăsați la fiert pentru câteva minute. Se pun apoi în strecurătoare și se lasă să se scurgă foarte bine. După ce se răcesc, se vor tăia în feliuțe subțiri.

Cei mai buni bureți pentru această toamnă. Sursă foto: prajiturici sialtele

Turnați compoziția în borcanele fierbinți

Înainte de a pregăti sosul, spălați bine borcanele și sterilizați. Luați o cratiță mare, puteți pasta de tomate, oțetul din vin, apă, zahăr, ulei, sare și condimentele, amestecând foarte bine pentru ca aromele să se întrepătrundă. Lăsați sosul să fiarbă la foc mic până ce veți constata că a început să se lege.

Puneți ceapa peste sos, tăiate feliuțe subțiri și amestecați din nou. Se mai lasă încă zece minute. Puneți și bureții și lăsați la fiert pentru încă 20 de minute, având grijă să amestecați mereu. Turnați compoziția în borcanele fierbinți, închideți bine capacele și puneți în cuptorul încălzit la 120 de grade pentru un sfert de oră. Opriți apoi focul și lăsați borcanele la cuptor până ce se vor răci complet. După ce se vor răci complet, se vor pune la răcoare, în cămară. Este unul dintre cele mai bune produse pentru iarnă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre