Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă vegană ideală pentru post. Fasole cremoasă cu cremă de busuioc

O rețetă vegană ideală pentru post. Fasole cremoasă cu cremă de busuioc
Fasolea e o legumă care ar trebui să nu lipsească dintr-un meniu sănătos și variat. Aceasta e hrănitoare și gustoasă.

Rețeta de fasole cremoasă cu cremă de busuioc ce va fi prezentată în cele ce urmează e foarte ușor de preparat. Vă invităm să descoperiți un mod aparte de a pregăti fasolea albă, dar care oferă un  gust deosebit de aromat. Fasolea este bogată în antioxidanți, fibre și proteine. Ea este considerată un aliment de mare ajutor în prevenirea mai multor boli.

Rețeta e una vegană, însă, dacă n u țineți post, puteți folosi, fără probleme, unt normal. De asemenea, rețineți că drojdia nutritivă de adaugă pentru aportul ei de substanțe care susțin sănătatea. Dacă nu aveți acasă, rețeta se poate prepara, la fel de bine, și fără.

Ingrediente pentru fasole cremoasă cu cremă de busuioc

⠀- 2 linguri de ulei de măsline

– 2 căței de usturoi

– 1/2 lămâie, suc + coajă ( alegeți o lămâie bio)

– 3 căni (540 g) de fasole albă fiartă

– 1 cană de apă de gătit (sau bulion de legume)

– 2 linguri de unt de migdale (sau tahini)

– sare și piper

Pesto de busuioc:

– 60 g busuioc

– 3 linguri de nuci (caju, semințe de pin sau semințe de floarea-soarelui – practic, puteți folosi orice fel de nuci)

– 1 cățel de usturoi

– 1/2 lămâie, suc + coajă

– 2 linguri de drojdie nutritivă

– 1/3 cană (80 ml) de ulei de măsline (sau mai puțin)

– sare

Mod de preparare

Pentru pesto se opărește busuiocul timp de 15 secunde. Puneți imediat într-o baie de apă cu gheață apoi stoarceți-l bine de apă. Amestecați toate ingredientele, adăugând treptat mai mult ulei de măsline pentru a obține consistența dorită.

Pentru fasole, sotați usturoiul și coaja de lămâie în puțin ulei de măsline timp de 1-2 minute. (Aveți grijă să nu ardeți usturoiul!) Adăugați fasolea împreună cu o cană din lichidul de gătit sau bulionul de legume. Lăsați să fiarbă până când scade. Adăugați untul de migdale și asezonați cu sare și piper după gust.
Serviți cu pesto și savurați cu niște pâine sau cum preferați.

Sursa : Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre