Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine braziliană cu brânză

Pâine braziliană cu brânză
I se spune pâine, dar este mai degrabă un aperitiv. Sau o chiflă „îmbunătățită”. Acest produs de panificație este foarte gustos.

Vă invităm să descoperiți o rețetă de panificație care se regăsește în rețetarul fiecărei gospodine din Brazilia. Mamele prepară această pâine cu brânză foarte des. Copiii o adoră. Spre deosebire de tot ce știm despre pâine, aceasta e diferită. Conține ouă și ulei de porumb.

Uleiul de porumb este fără colesterol. El se obține din germenii boabelor de porumb și este galben – deschis la culoare. Acesta poate fi utilizat atât crud cât și preparat termic. Uleiul de porumb conține aproximativ 15% grăsimi saturate, 25% grăsimi mononesaturate și aproximativ 60% grăsimi polinesaturate. De asemenea, conține o cantitate crescută de acid linoleic (Omega-6) dar și acid alfa-linoleic (Omega-3). Ca și în cazul celorlalte uleiuri, și cel de porumb aduce un aport caloric mare: 900 kcal la 100 de ml.

Făina de tapioca, pe care, de asemenea, o veți regăsi în această rețetă, este obținută din tuberculii plantei omonime și nu conține gluten. Și aceasta este bogată în Omega-3, Omega-6, conținând, de asemenea, fier, calciu, mangan, vitamina B6.

Ingrediente pentru pâine braziliană cu brânză

– 2 ouă

– ⅔ ceașcă de ulei de porumb

– 3 cești de făină de tapioca sau de manioc

– 1 ⅓ ceașcă de lapte

– 1 ceașcă de brânză mozzarella

– ¼ ceașcă de parmezan

– 2 lingurițe de sare

Modul de preparare al pâinii braziliene cu brânză

Se amestecă ouăle, uleiul de porumb laptele și parmezanul ras, într-un vas. Apoi se adaugă făina și sarea. În final, amestecul se completează cu mozzarella dată pe răzătoarea mare. Compoziția astfel obținută se distribuie, egal, într-o tavă în care ați pus forme pentru brioșe. Ideal e să le umpleți în proporție de ¾, pentru că, în timpul coacerii, acestea vor crește. Brioșele de pâine braziliană cu brânză astfel pregătite se coc timp de 15 – 20 de minute în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANDRES DE OLIVEIRA (@andrescooking)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre