Simona Ionescu / Redactor Șef

Pampuște cu usturoi, cele mai șmechere chifle din Basarabia. Rețeta gospodinelor adevărate

Pampuște cu usturoi, cele mai șmechere chifle din Basarabia. Rețeta gospodinelor adevărate
Dacă faceți parte din categoria celor care nu-și văd viața fără pâinea cea de toate zilele, trebuie neapărat să gustați pampuștele cu usturoi.

Se prepară extrem de repede și se pot consuma simple, sau cu ce vă dorește sufletul. Sunt extraordinar de gustoase, iar rețeta este foarte veche.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunatele pampuște cu usturoi care vă lasă gura apa, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 ml chefir sau zer, 1 galbenuș de ou, 15-20 g drojdie proaspătă, 50 ml ulei. De asemenea, vă mai sunt necesare 1 lingură cu zahăr, 1 linguriță cu sare, făină cât cuprinde și mujdei de usturoi, preparat proaspăt. Pentru umplutură mai aveți nevoie de piure de cartofi și unt.

Mod de preparare

Veți începe pregătirea pampuștelor cu maiaua. Aceasta se obține din 50 ml apă, 20 g drojdie, 1 lingură cu zahăr și două lingură cu făină. Amestecați totul și lăsați la cald până când veți observa că se formează bule de aer în aluat. Amestecați trei pahare de făină cu sare, apoi încălziți ușor chefirul. Turnați peste făină, adăugați maiaua, apoi oul bine bătut și uleiul. Amestecați compoziția folosind doar o lingură de lemn. Dacă mai este necesar, mai puneți făină.

Pampuște cu usturoi, rețeta gospodinelor desăvârșite

Aluatul se împarte sub formă de biluțe

Frământați bine aluatul, dar aveți grijă ca la final coca să rămână moale. Compoziția se va lăsa să se odihnească acoperită, în jur de 45-50 de minute la loc cald. După această perioadă, împărțiți aluatul și faceți biluțe. Acestea se vor lăsa să de odihnească din nou pentru 25-30 de minute.

La final se vor stropi cu mujdei de usturoi

Pampuștele se vor întinde ușor cu palmele, apoi se va pune piureul de cartofi. Lăsați să se odihnească din nou pentru 20 de minute. Dați drumul la cuptor la o temperatură de 180 -200 grade Celsius. Ungeți o tavă cu unt și puneți pampuștele. Când sunt gata, se vor stropi cu mujdei de usturoi și un prosop pentru a se înmuia. Sunt nemaipomenite calde și sigur vă veți impresiona toți invitații.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre