Când te grăbești, cauți rețete care se fac repede, cu ingrediente pe care le ai la îndemână. Uite o idee inedită propusă de petitchef.ro: caise umplute cu ton și rozmarin.
Caise umplute cu ton și rozmarin
Un aperitiv spectaculos, fără gătit, cu doar patru ingrediente.
Impotant este să nu uitați rozmarinul, planta proaspată va inviora aromele acestui preparat.
Ingrediente
- 8 caise proaspete
- 150 gr ton mărunțit (1 conservă)
- 50 gr cremă de brânză
- Sare
- piper
- rozmarin.
Mod de preparare
Scurgeți tonul și zdrobiți-l.
Adăugați crema de brânză și amestecați.
Apoi puneți sare, piper și rozmarin și amestecați bine.
Spălați caisele și tăiați-le pe jumătate. Îndepărtați sâmburele și umpleți fiecare jumătate cu umplutura preparată anterior.
De ce este bun rozmarinul
Rozmarinul este una dintre cele mai des întâlnite plante dintre condimente. Are un gust cald, amar și astringent, dar totuși oferă o aromă minunată și aromă supei, sosurilor, tocanelor, prăjiturilor, etc.
Poate fi folosit sub formă de pulbere uscată sau ca frunze proaspete. Planta este considerată a fi sacră de vechii romani, greci, egipteni, precum și de evrei și este deosebit de răspândită în bucătăria culinară italiană.
Rozmarinul proaspăt are o rezervă foarte mare de vitamine, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina B6, tiamina, folați, magneziu, calciu, cupru, fier și mangan.
Adevărul despre iubirea dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook