Simona Ionescu / Redactor Șef

Pește spaniol la cuptor, rețeta perfectă pentru sărbătoarea Sfântului Nicolae. Aromat și ușor de preparat

Pește spaniol la cuptor, rețeta perfectă pentru sărbătoarea Sfântului Nicolae. Aromat și ușor de preparat
Credincioșii care țin Postul Crăciunului au dezlegare la pește pe 6 decembrie, când este cinstit Sfântul Nicolae. Ce spuneți de un delicios pește la cuptor, pregătit după o rețetă din Spania?

Peștele spaniol la cuptor este perfect pentru a fi pus pe masă de sărbătoarea Sfântului Nicolae. Se pregătește foarte repede și satisface toate gusturile.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un pește la cuptor cu legume așa cum se face în Spania, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 linguri cu unt, 1 ceapă mare, feliată subțire, 100 g chorizo (salam spaniol, se găsește la orice supermarket), 2 căței de usturoi, zdrobiți, 1 kg de roșii cherry, 4 frunze de dafin, 1 mână de măsline negre.

Vă mai sunt necesare și 8 crenguțe mici de rozmarin sau cimbru, sare și piper, 1 pește întreg, 2 linguri cu ulei de măsline.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se topesc două linguri cu unt într-un vas de copt mare și adânc, care poate fi pus atât pe aragaz, cât și în cuptor. Se încorporează ceapa și se gătește timp de cinci minute. Se taie felii subțiri chorizo, apoi se adaugă în tigaie.

Prăjiți ușor până devine ușor auriu. Se adaugă usturoiul, roșiile cherry, frunzele de dafin, măslinele și două crenguțe de rozmarin. Se fierbe timp de cinci minute, apoi se condimentează cu sare și piper.

Se lasă la cuptor în jur de 45 de minute

Luați un pește întreg și tăiați pielea pe diagonală pe fiecare parte de trei ori. Introduceți o crenguță de rozmarin și o bucățică de unt în fiecare tăietură. Se condimentează peștele cu sare și piper și pune pe deasupra  amestecul de roșii. Se introduce la cuptor timp de 45 de minute, până când peștele este bine gătit. Se stropește peștele cu puțin ulei de măsline și se servește cu salată verde și cartofi fierți.

Beneficiile consumului de pește

Potrivit specialiștilor, consumul de pește este o sursă importantă de acizi grași omega-3, care au rolul de a menține inima și creierul sănătoase. Multe studii au arătat faptul că persoanele care consumă pește în mod regulat au un risc mai scăzut de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și deces din cauza bolilor de inimă.

Sursă foto: www.healthemporium.com.au

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre