Simona Ionescu / Redactor Șef

Pește marinat cu sos Salmoriglio, rețeta siciliană de care vă veți îndrăgosti

Pește marinat cu sos Salmoriglio, rețeta siciliană de care vă veți îndrăgosti
Dacă iubiți peștele dar vreți să gustați un preparat inedit, care să fie și de post, e momentul să încercați un excelent pește marinat cu sos Salmoriglio. O rețetă italiană care va satisface toate gusturile.

Cu rețeta de pește cu sos Salmoriglio, un preparat sicilian cu totul senzațional, orice gospodină va primi aprecierea familiei și a prietenilor. E simplu de preparat și nu va rămâne nimic în farfurie.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o astfel de minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 fileuri de pește (somon, șalău, păstrăv), sare, 2 linguri cu suc proaspăt de lămâie, 1/3 cană cu pesmet fin, uscat, 2 linguri cu ulei de măsline, oțet.

Pentru a pregăti sosul Salmoriglio, vă sunt necesare 2 linguri cu frunze de cimbru, 1 ½  linguri cu suc proaspăt de lămâie, 1 lingură cu muștar Dijon, sare, 2 linguri cu unt nesărat, moale, 3 linguri cu ulei de măsline.

Mod de preparare

Cel mai bun pește sicilian cu sos Salmoriglio

Turnați puțin oțet peste fileurile de pește, apoi clătiți-le sub jet de apă rece. Se usucă fileurile cu prosop de hârtie și se așează pe un platou rezistent la cuptor. Se presară puțină sare pe fileuri și se stropesc cu zeamă de lămâie.

Se întinde jumătate din pesmet peste fileuri și se stropesc cu ulei de măsline, apoi se repetă procedeul și pe cealaltă parte. Se acoperă și se lasă la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Mod de preparare al sosului

Într-un blender combinați frunzele de cimbru, sucul de lămâie, muștarul și sarea timp de un minut. Se adaugă untul și se amestecă bine până când se omogenizează complet. Adăugați uleiul de măsline în strat subțire până la încorporarea completă.

Se condimentează sosul cu sare și se toarnă într-o cratiță. Prăjiți peștele, cu pielea în jos, timp de aproximativ cinci minute. Se întorc fileurile și se prăjesc încă patru minute. Se transferă peștele pe un platou. Se toarnă sosul salmoriglio peste fileurile de pește și se servește. Acest preparat delicios se potrivește foarte bine cu un vin alb.

Sursă foto: www.foodandwine.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri