Simona Ionescu / Redactor Șef

Ukha, supă de pește delicioasă și reconfortantă. Rețeta perfectă pentru zilele cu dezlegare din Postul Crăciunului

Ukha, supă de pește delicioasă și reconfortantă. Rețeta perfectă pentru zilele cu dezlegare din Postul Crăciunului
Această supă clasică rusească de pește, numită Ukha, delicioasă și reconfortantă, este o minunăție pentru cei care țin Postul Crăciunului. Rețeta este veche, dar și-a păstrat aceeași prospețime.

Cu arome subtile de dafin și piper negru boabe, supa de pește Ukha, este o delicatesă care merită să fie așezată la loc de cinste pe masă în Postul Crăciunului. Iată rețeta gospodinelor din Rusia.

Ingredientele necesare

Ukha este o supă populară pe care rușii o gătesc acasă, dar care se regăsește și în meniurile restaurantelor. Pentru a pregăti o Ukha așa cum scrie la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline, 1 ceapă medie, tăiată felii subțiri, 2 morcovi medii, tăiați felii subțiri, 4 căni supă de legume, 4 căni cu apă, 3-4 cartofi medii, tăiați cubulețe.

Vă mai sunt necesare 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper negru, sare după gust, cod proaspăt și somon, sub formă de cuburi, o mână de mărar și pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Cea mai bună de pește rusească pentru Postul Crăciunului

Într-o oală medie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se caramelizeze. Puneți și morcovii și gătiți până când aceștia încep să se înmoaie, adică încă cinci-șapte minute.

Se adaugă supa, apa, cartofii, frunzele de dafin și boabele de piper negru. Se condimentează cu sare și se aduce la fierbere. Reduceți focul, acoperiți și fierbeți timp de 10 minute. Adăugați meiul și gătiți încă 15 minute până când meiul și cartofii sunt fierți.

Puneți ușor cuburile de pește. Se amestecă și se aduce supa la fierbere. Bucățile de pește sunt gata atunci când sunt opace și se pot desface ușor cu o furculiță. În acest moment, luați vasul de pe foc. Înainte de a servi, puneți și mărarul și pătrunjelul proaspăt. Este un preparat minunat, de care vă veți îndrăgosti.

Sursă foto: www.curiouscuisiniere.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri