Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celor mai bune chiftele de năut, pregătite de călugării de la Muntele Athos. E perfectă pentru Postul Crăciunului

Rețeta celor mai bune chiftele de năut, pregătite de călugării de la Muntele Athos. E perfectă pentru Postul Crăciunului
Îndrăgostiți de chiftele? În Postul Crăciunului puteți să le încercați pe cele de năut, pregătite după o rețetă veche de sfinții părinți de la Muntele Athos. Pur și simplu se topesc în gură.

Rețeta de chiftele de năut de la Muntele Athos se potrivește perfect cu o salată verde, de ridichi sau de castraveți verzi. Nu veți da greș niciodată cu acest preparat de post.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti chiftele de năut ca la Muntele Athos, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g boabe năut, 4 căței de usturoi, o ceapă mare, o legătură de pătrunjel verde, o linguriță cu semințe de chimen, 150 g făină, piper, ulei de măsline, apă minerală.

Mod de preparare

Potrivit romanianews.online, pentru început puneți la înmuiat boabele de năut în jur de 12 ore și aveți grijă să schimbați de trei ori apa. Puneți apoi boabele de năut la fiert pentru două, trei ore. Când sunt fierte, se strecoară, se lasă la scurs și se pasează bine sau se pun în mixer până se transformă într-o pastă. Dacă nu aveți timp pentru a fierbe năutul, puteți folosi și din conservă.

Preparatul se lasă la rece pentru jumătate de oră

Năutul ține bolile de inimă departe

Adăugați usturoiul, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și chimenul măcinat, puțină făină, sare și piper. Amestecați foarte bine și puneți preparatul la rece pentru o jumătate de oră. Modelați chiftelele în funcție de mărimea dorită și puneți la prăjit în uleiul încălzit în prealabil. Le puteți consuma simple, alături de salate sau cu puțin muștar, sunt delicioase.

Beneficiile consumului de năut

Năutul este o sursă excelentă de proteine vegetale, ceea ce îl face un aliment excelent pentru persoanele care nu consumă carne sau produse de origine animală. Năutul ține apetitul sub control și ajută la sănătatea oaselor și la menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge.

Întrucât conține acizi grași Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru sănătatea cardiovasculară, năutul este benefic și pentru sănătatea inimii și reducerea nivelului de colesterol din sânge, diminuând riscul apariției bolilor de inimă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri