Roșii cu brânză și busuioc la cuptor, rețeta de familie plină de savoare

Roșii cu brânză și busuioc la cuptor? Este o rețetă de familie pe care o veți repeta ori de câte ori vreți să vă impresionați invitații.
Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar extraordinar de gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 roșii mai mari, ½ cană cu pesmet, 8 frunze de busuioc, 1 cană cu brânză mărunțită, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt, ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper, 3 linguri cu unt topit, ulei.
Spălați bine roșiile și tăiați parte de sus a fiecăreia. Cu o lingură, scobiți ușor centrul fiecărei roșii și puneți într-un castron. Scurgeți lichidul și tocați bine pulpa de roșii. Adăugați pesmetul, frunzele de busuioc tocate, brânza, usturoiul, sarea și piperul.
Stropiți cu untul topit și amestecați foarte bine. Umpleți fiecare roșie până sus și stropiți cu ulei de măsline. Introduceți la cuptor până când roșiile sunt moi și brânza este topită. Se servesc calde.
Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina A, un nutrient esențial și un antioxidant. De asemenea, roșiile conțin potasiu, benefic pentru controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă, dar și vitamina K1, cunoscută și sub numele de filochinonă, importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.
Tot roșiile au în compoziție și folat, important pentru creșterea normală a țesuturilor și funcționarea celulelor. Principalii compuși vegetali din tomate sunt licopenul, studiat pentru efectele sale benefice asupra sănătății.
Precum și betacaroten, un antioxidant care dă adesea alimentelor o nuanță galbenă sau portocalie. Naringenina, un alt flavonoid găsit în coaja roșiilor s-a dovedit a reduce inflamația.
Un compus antioxidant puternic din roșii, acidul clorogenic poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri ridicate. Studiile au observat legături între roșii și incidența mai redusă a cancerului de prostată, de plămâni și de stomac.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook