Simona Ionescu / Redactor Șef

Roșii cu brânză și busuioc la cuptor, rețeta de familie plină de savoare

Roșii cu brânză și busuioc la cuptor, rețeta de familie plină de savoare
Lucrurile simple sunt de cele mai multe ori cele mai gustoase. Pentru un sfârșit de săptămână reușit alături de familie aveți nevoie și de un preparat pe măsură. Ce spuneți de o rețetă delicioasă de roșii umplute cu brânză și busuioc la cuptor?

Roșii cu brânză și busuioc la cuptor? Este o rețetă de familie pe care o veți repeta ori de câte ori vreți să vă impresionați invitații.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar extraordinar de gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 roșii mai mari, ½ cană cu pesmet, 8 frunze de busuioc, 1 cană cu brânză mărunțită, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt, ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper, 3 linguri cu unt topit, ulei.

Mod de preparare

Spălați bine roșiile și tăiați parte de sus a fiecăreia. Cu o lingură, scobiți ușor centrul fiecărei roșii și puneți într-un castron. Scurgeți lichidul și tocați bine pulpa de roșii. Adăugați pesmetul, frunzele de busuioc tocate, brânza, usturoiul, sarea și piperul.

Stropiți cu untul topit și amestecați foarte bine. Umpleți fiecare roșie până sus și stropiți cu ulei de măsline. Introduceți la cuptor până când roșiile sunt moi și brânza este topită. Se servesc calde.

Beneficiile consumului de roșii

Roșii umplute cu brânză și busuioc la cuptor, perfecte pentru o după amiază cu prietenii. Sursă foto: thenovicechefblog.com

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina A, un nutrient esențial și un antioxidant. De asemenea, roșiile conțin potasiu, benefic pentru controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă, dar și vitamina K1, cunoscută și sub numele de filochinonă, importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.

Tot roșiile au în compoziție și folat, important pentru creșterea normală a țesuturilor și funcționarea celulelor. Principalii compuși vegetali din tomate sunt licopenul, studiat pentru efectele sale benefice asupra sănătății.

Roșiile reduc inflamația

Precum și betacaroten, un antioxidant care dă adesea alimentelor o nuanță galbenă sau portocalie. Naringenina, un alt flavonoid găsit în coaja roșiilor s-a dovedit a reduce inflamația.

Un compus antioxidant puternic din roșii, acidul clorogenic poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri ridicate. Studiile au observat legături între roșii și incidența mai redusă a cancerului de prostată, de plămâni și de stomac.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre