Roșii cu brânză și busuioc la cuptor? Este o rețetă de familie pe care o veți repeta ori de câte ori vreți să vă impresionați invitații.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar extraordinar de gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 roșii mai mari, ½ cană cu pesmet, 8 frunze de busuioc, 1 cană cu brânză mărunțită, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt, ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper, 3 linguri cu unt topit, ulei.
Mod de preparare
Spălați bine roșiile și tăiați parte de sus a fiecăreia. Cu o lingură, scobiți ușor centrul fiecărei roșii și puneți într-un castron. Scurgeți lichidul și tocați bine pulpa de roșii. Adăugați pesmetul, frunzele de busuioc tocate, brânza, usturoiul, sarea și piperul.
Stropiți cu untul topit și amestecați foarte bine. Umpleți fiecare roșie până sus și stropiți cu ulei de măsline. Introduceți la cuptor până când roșiile sunt moi și brânza este topită. Se servesc calde.
Beneficiile consumului de roșii
Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina A, un nutrient esențial și un antioxidant. De asemenea, roșiile conțin potasiu, benefic pentru controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă, dar și vitamina K1, cunoscută și sub numele de filochinonă, importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.
Tot roșiile au în compoziție și folat, important pentru creșterea normală a țesuturilor și funcționarea celulelor. Principalii compuși vegetali din tomate sunt licopenul, studiat pentru efectele sale benefice asupra sănătății.
Roșiile reduc inflamația
Precum și betacaroten, un antioxidant care dă adesea alimentelor o nuanță galbenă sau portocalie. Naringenina, un alt flavonoid găsit în coaja roșiilor s-a dovedit a reduce inflamația.
Un compus antioxidant puternic din roșii, acidul clorogenic poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri ridicate. Studiile au observat legături între roșii și incidența mai redusă a cancerului de prostată, de plămâni și de stomac.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Manevra Heimlich: Primul ajutor atunci când o persoană se sufocă din cauza unui corp străin. Video
- Silviu Prigoană: Omul de afaceri și mogulul media de succes. A fost și politician, dar activitatea sa în ac...
- Șeful Casei de Pensii confirmă: Recalcularea pensiilor aduce majorări semnificative de la 1 ianuarie 2025
- Vin mai mulți bani pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu a oferit detaliile
- Sancțiune iarna pentru șoferi. Amendă chiar FĂRĂ anvelope de vară. Îți confiscă și certificatul de înmatric...
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Marea Britanie, responsabilă pentru lovitura de stat din Iran din 1953. Ce a însemnat „Operațiunea Boot”
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- De ce A MURIT Silviu Prigoană! Cauza IREALĂ a decesului
- 5 activități relaxante pentru suflet, de făcut acasă în zilele ploioase de toamnă
- Silviu Prigoană a murit la 60 de ani într-un restaurant din Bran! Reacția Adrianei Bahmuțeanu