Simona Ionescu / Redactor Șef

Pesto de leurdă. Rețeta simplă și aromată din Postul Paștelui care se prepară în doar zece minute

Pesto de leurdă. Rețeta simplă și aromată din Postul Paștelui care se prepară în doar zece minute
Primăvara a venit cu o bogăție de comori verzi precum leurda  „usturoiul sălbatic” al pădurilor, cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Cine n-a gustat până acum pesto de leurdă, trebuie să o facă imediat, pentru că rețeta e fantastică. Și nu doar în Postul Paștelui!

Fie că îl puneți pe pâine, în paste sau ca sos pentru legume, pesto de leurdă nu trebuie să lipsească din frigider. Rețeta simplă, dar extrem de bună va transforma masa într-o experiență culinară de neuitat. Iată cum să preparați un pesto de leurdă perfect, cu doar câteva ingrediente și în mai puțin de 10 minute!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunăție de pesto de leurdă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 100 g frunze proaspete de leurdă (spălate și uscate bine) 50 g semințe de pin, nuci sau migdale, 50 ml ulei de măsline. Vă mai sunt necesari 1-2 căței de usturoi (opțional, dacă vreți un gust și mai intens) precum și 1 lingură cu suc de lămâie, sare după gust, piper proaspăt măcinat (opțional).

Mod de preparare

Spălți frunzele de leurdă în apă rece pentru a îndepărta orice urme de pământ sau impurități. Scuturați bine și uscați cu un prosop curat. E important ca frunzele să fie uscate, pentru a evita ca pesto-ul să devină apos.

Puneți semințele de pin, nucile sau migdalele într-o tigaie uscată, la foc mediu, și prăjiți 2-3 minute, amestecând constant, până capătă o nuanță aurie și emană o aromă plăcută. Acest pas accentuează gustul și adaugă o textură crocantă. Lasați să se răcească puțin.

Pesto-ul autentic are o textură ușor granulată

Pesto de leurdă. Rețeta simplă și aromată care se prepară în doar zece minute
Pesto de leurdă, minunăția din Postul Paștelui

Într-un blender sau robot de bucătărie, adăugați leurda, semințele prăjite și usturoiul (dacă folosiți). Turnați treptat uleiul de măsline și sucul de lămâie, apoi mixați totul până obțineți o pastă fină, dar nu complet omogenă.

Pesto-ul autentic are o textură ușor granulată. Dacă e prea gros, mai puneți o lingură cu ulei sau puțină apă rece. Asezonați cu sare și piper după preferință. Leurdă are deja o savoare puternică, așa că nu exagerați cu sarea.

Unde se depozitează pesto-ul de leurdă

Transferați pesto-ul într-un borcan curat și sterilizat. Acoperiți suprafața cu un strat subțire de ulei de măsline pentru a preveni oxidarea. Se păstrează la frigider până la o săptămână sau poate fi congelat în cuburi pentru folosire ulterioară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri