Simona Ionescu / Redactor Șef

Călătorie culinară prin țările lumii. Rețete pentru Postul Paștelui sănătoase și gustoase

Călătorie culinară prin țările lumii. Rețete pentru Postul Paștelui sănătoase și gustoase
În Postul Paștelui, gospodinele caută tot felul de rețete care să dea savoare meselor. Iată câteva preparate fără ingrediente de origine animală, perfecte pentru credincioși.

Cu rugăciune și preparate delicioase, Postul Paștelui va fi foarte ușor pentru credincioși. Aveți posibilitatea să alegeți din câteva rețete inedite din alte țări, delicioase și sănătoase.

Caponata siciliană, ideală ca aperitiv

Călătorie culinară prin țările lumii. Rețete pentru Postul Paștelui sănătoase și gustoase
Caponata siciliană, pentru cel mai gustos post

Caponata siciliană, o delicioasă tocană de legume, aromată și sănătoasă, este folosită de gospodinele din Italia fie ca aperitiv, fie ca garnitură.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 2 vinete medii, 1 ardei gras roșu, 1 ceapă, 2 tulpini de țelină, 200 g roșii proaspete (sau conservate), 2 linguri cu capere, 50 g măsline verzi fără sâmburi, 2 linguri cu oțet de vin roșu, 1 lingură cu zahăr, ulei de măsline, sare, piper, busuioc proaspăt.

Mod de preparare

Tăiați vinetele în cuburi, presărați cu sare și lăsați 30 de minute să elimine apa, apoi clătiți și uscați. Prăjiți vinetele în ulei de măsline până devin aurii, apoi scoateți pe hârtie absorbantă. Căliți ceapa tocată, ardeiul și țelina în același ulei, apoi adăugați roșiile tăiate cuburi.

Lăsați să fiarbă 10 minute, apoi adăugați caperele, măslinele, oțetul și zahărul și amestecați foarte bine. Puneți vinetele înapoi în tigaie, condimentați cu sare și piper și lăsați la foc mic pentru un sfert de oră. Caponata siliciană se servește rece sau caldă, după preferințe, cu busuioc proaspăt și pâine crocantă.

Cârnați de post din Thailanda: Sai Ua

Călătorie culinară prin țările lumii. Rețete pentru Postul Paștelui sănătoase și gustoase
Cârnați de post din Thailanda, o minunăție pentru Postul Paștelui

Dacă vă e poftă de o porție de cârnați, deși suntem în Postul Paștelui, aveți posibilitatea să încercați un preparat foarte gustos din Thailanda. Rețeta delicioșilor Sai Ua.

O reinterpretare delicioasă a cârnaților tradiționali. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 300 g ciuperci pleurotus (sau tofu sfărâmat), 2 linguri cu pastă de curry roșu, 1 linguriță cu turmeric, 2 căței de usturoi, 1 lingură cu sos de soia, 1 linguriță cu zahăr de palmier, frunze de coriandru proaspăt, 100 g orez cu bob lung (opțional, pentru textură), ulei vegetal.

Mod de preparare:

Tocați ciupercile mărunt (sau sfărâmați tofu) și amestecați cu pasta de curry, usturoiul pisat, turmericul, sosul de soia și zahărul.

Dacă folosiți orez, fierbeți și adaugați în compoziție pentru a lega amestecul. Formați cârnăciori mici cu mâna sau folosiți folie alimentară pentru a-i modela. Prăjiți în ulei vegetal până devin crocanți la exterior sau coaceți la cuptor timp de 20 de minute. Serviți cu legume proaspete, decorate cu coriandru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri