Simona Ionescu / Redactor Șef

Altfel de ardei umpluți. Rețeta mexicană care încântă papilele gustative

Altfel de ardei umpluți. Rețeta mexicană care încântă papilele gustative
Indiferent de anotimp, gurmanzii adoră ardeii umpluți. Ce spuneți dacă ați încerca și rețeta mexicană, o explozie de arome autentice?

Ardeii umpluți ne aduc aminte întotdeauna de copilărie, când nimeni nu-i gătea mai buni ca bunica. Îndrăgostiții de acest preparat culinar trebuie să încerce și rețeta de ardei umpluți mexicani, o delicatesă.

Ingredientele necesare

Potrivit informațiilor oferite de gourmandelle.com, pentru a pregăti delicioșii ardei umpluți mexicani după o rețetă autentică, aveți nevoie de 4 ardei grași,  2 căni cu orez fiert, 1 cană cu porumb de la conservă, 450 g fasole neagră, de la conservă sau fiartă, 1 cană cu salsa de roșii, 2 căni cu brânză rasă, 1 lingură condimente, 1 linguriță cu piper cayenne.

Ingrediente pentru salsa (sos) de roșii

Altfel de ardei umpluți. Rețeta mexicană care încântă papilele gustative
Salsa de roșii

Pentru a obține cel mai bun salsa de roșii aveți nevoie de următoarele ingrediente: roșii, ¼ ceapă roșie sau albă, ¼ buchet de coriandru, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline, sare, 1 lime, ardei iute. Amestecați roșiile cu usturoiul și ardeiul iute și mixați foarte bine.

Tăiați ceapa solzișori sau cubulețe și coriandrul. Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și turnați sosul de roșii. Lăsați să fiarbă puțin și opriți focul. Puneți preparatul într-un bol și adăugați ceapa, zeama de lime, coriandrul și sare după gust. Dacă doriți să fie mai picant, mai puneți pastă de ardei iute.

Mod de preparare ardei copți mexicani

Altfel de ardei umpluți. Rețeta mexicană care încântă papilele gustative
Ardeii umpluți mexicani, un deliciu culinar

Într-un bol, amestecați foarte bine orezul fiert cu  porumbul, fasolea, salsa de roșii, brânza rasă și condimentele. Umpleți jumătățile de ardei și așezați apoi într-o tavă. Presărați peste ardei brânză rasă și introduceți la cuptor pentru 30-45 de minute. Ornați cu pătrunjel și coriandru proaspăt.

Istoria ardeilor umpluți mexicani

Ardeii umpluți mexicani sunt cunoscuți sub denumirea de chiles rellenos și reprezintă unul dintre cele mai vechi preparate ale gastronomiei mexicane.

Rețeta se spune că datează de secole și a fost dezvoltată în timp și variază în funcție de regiunea Mexicului. Ardeii mexicani se pot umple și cu carne sau doar cu legume și sunt la fel de gustoși. Ardeii folosiți pentru umplere trebuie să fie mari și să aibă coaja netedă și uniformă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre