Rețeta care a lăsat Finlanda fără brânză Feta în pandemie. E incredibil ce simplu se face

Inspirați de unul dintre cei mai urmăriți bloggeri culinari, Leo Dumitru, prezentăm rețeta de macaroane cu brânză cu „îmbunătățirile” autorului. Puteți renunța la carne, rezultatul va fi la fel de spectaculos. Ca să preparați rețeta de macaroane cu brânză aveți nevoie de numai câteva ingrediente la îndemână.
„Rețeta care a lăsat Finlanda fără brânză Feta în pandemie”, după cum e supranumită aceasta, a fost virală în 2021. E simplu de pregătit și extrem de aromată. Conține paste, brânză Feta, roșii cherry, condimente. Opțional, se poate adăuga și carne.
– 300g brânză Feta
– 500g roșii cherry
– cimbru, busuioc, oregano
– piper
– 2-3 căței usturoi
– 250g paste fierte
– 500g piept de pui condimentat și gătit (opțional)
– 150g de mozzarella (opțional pentru gratinare)
Puneți într-o tavă de copt brânza Feta, roșiile cherry, condimentele (cimbru, busuioc, oregano), piperul și cățeii de usturoi curățați. Dați la cuptor pentru 20 – 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, ocupați-vă de paste. Rețeta se prepară ideal cu macaroane. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, scurgeți-le de apă.
După ce brânza Feta cu roșiile s-au gătit, mixați totul cu ajutorul unui mixer vertical, direct în tavă (dacă e suficient de încăpătoare cât să cuprindă și restul ingredientelor). Dacă nu aveți la dispoziție un mixer, puteți mărunți cu ajutorul unei furculițe. Nu trebuie să faceți o pastă fină, ci doar să spargeți brânza, roșiile și usturoiul, astfel încât aromele și texturile lor să se întrepătrundă.
Combinați sosul de brânză cu pastele fierte, adăugați și carnea de pui pentru o rețetă mai consistentă caloric. De asemenea, dacă ați optat pentru mozzarella, distribuiți-o deasupra pentru gratinare. Cu sau fără mozzarella deasupra, dați macaroanele cu brânză la cuptor, pentru încă 15 minute, la 200 de grade Celsius.
Rețeta care a lăsat Finlanda fără brânză Feta în pandemie e plină de savoare și e ideal să o serviți cât mai caldă.
Sursa: Instagram / Leo Dumitru
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook