Ingrediente:
Pentru umplutura de pilaf: 2 cani orez (200 g) prefiert, carne la alegere – găina, porc, vită, iepure (1 kg), 2 cepe mari, 2 morcovi mijlocii, 1 căpățână de usturoi, 50 g unt, mirodenii – turmenic, piper, o frunză de dafin, boabe de barbaris, oregano, sare după gust.
Pentru crusta de aluat : 200 ml apă, făină cât cuprinde ca să se dezlipească aluatul ușor de pe mâini în timpul frământării, sare după gust.
Preparare:
Se înăbușă separat carnea tăiată bucăți și fără oase, cu puțina sare și piper. Se înăbușă separat morcovii. Și tot separat se înăbușă ceapa.
Orezul se spală în 3 ape. Se pune la fiert pentru 3 – 5 minute, apoi se lasă să se răcorească. Se adaugă sare după gust și mirodeniile.
Șoc pentru juriul X Factor. Vedeți și auziți ce face nepotul lui Florin Salam
Cum a ajuns Osama Bin Laden pictat într-o biserică ortodoxă. Imagini copleșitoare
Între timp se prepară coca de aluat, amestecând apa cu făina și sarea. Se lasă la odihnit 10 – 15 minute, după care, cu sucitorul, se întinde un cerc după diamentrul ceaunului oalei), în care se va coace pilaful, calculând astfel încât să depășească și marginile.
Se unge ceaunul cu unt, se așează aluatul atent în așa fel ,încât puțin să cadă peste margini.
Deasupra, mai întâi se pune: un strat de orez, apoi un strat de ceapă, urmat de un strat morcov. Carnea înăbușită se pune la mijloc, peste ea vine un nou strat de morcov, un strat de ceapă, iar la final, încă un strat de orez. Se pune în mijloc usturoiul și câteva felii de unt. Se acoperă cu marginile aluatului. Se unge deasupra cu un gălbenuș de ou, se presară cu susan și se pune capacul.
Astfel pregătit pilaful se pune în cuptor la 180 grade, pentru o oră. Capacul se ia de pe ceaun cu 20 minute înainte înainte de a fi gata, pentru a se rumeni puțin.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook