Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu mere și budincă de vanilie, o rețetă considerată supremă

Plăcintă cu mere și budincă de vanilie, o rețetă considerată supremă
După ce veți prepara această rețetă, nu veți mai coace niciodată alta. E prăjitura supremă cu mere.

Iarna e anotimpul ideal pentru a prepara prăjituri cu mere. E un mod simplu de a consuma un măr pe zi, sau mai multe. Însă sub o formă mult mai delicioasă – cea de desert. Iar rețeta de plăcintă de mere cu budincă de vanilie este gloria supremă a prăjiturilor pufoase care se devorează în câteva minute. Veți vedea.

Ingrediente pentru plăcintă de mere cu budincă de vanilie

155 g zahăr

2 pachete de zahăr vanilat

250 g unt

puțină sare

250 g făină

2 plicuri de pudră de budincă de vanilie

3 ouă

155 ml lapte

3 mere mari

1 pachet de praf de copt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Einfach Rezepte (@einfach.rezepte)

Mod de preparare

Această rețetă se realizează destul de ușor, urmând pașii descriși în cele ce urmează. Începți prin a  porni și preîncălzi cuptorul la 180-190 de grade Celsius și ungeți o formă de prăjitură mai înaltă cu puțin unt.

După ce ați pregătit cuptorul și tava, puteți începe prepararea propriu-zisă a prăjiturii. Într-un castron se bate untul cu zahărul vanilat, zahărul și puțină sare. Apoi se adaugă treptat ouăle. Se adaugă și făina, praful de copt și praful de cremă de vanilie și se amestecă bine, apoi se adaugă treptat laptele. Dacă doriți, puteți folosi cu succes și un robot de bucătărie. Astfel, prepararea nu va fi așa de obositoare.

După ce ați ajuns în acest punct cu pregătirea rețetei, spălați merele și curățați-le de coajă și de  miez, apoi tăiați-le cu un cuțit în bucăți în forma pe care o doriți. Puteți să le faceți cuburi, felii sau fâșii foarte subțiri. Ține de imaginația dumneavoastră. Îndoiți bucățile de măr în aluat cu o spatulă.

În final, amestecați bucățile de mere, folosind o spatulă, în castron. Apoi se toarnă aluatul cu bucățile de mere în forma de copt dreptunghiulară pregătită în prealabil și se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 40 – 50 de minute și este gata. Rapid și delicios.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre