Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu spanac și ricotta, super delicioasă

Plăcintă cu spanac și ricotta, super delicioasă
Această tartă este super ușor de făcut și are un gust absolut delicios. Poate constitui fără nicio problemă un aperitiv dar și un fel de mâncare sățios și estetic.

Dacă v-ați dorit să preparați ceva de mâncare cu inspirație vegană sau vegetariană, atunci această rețetă de plăcintă cu spanac și ricotta este ceea ce ați căutat.

Spanacul este o legumă cu frunze verzi, originară din Persia, care face parte din familia Amarantaceea și este înrudit cu sfecla și quinoa. Includerea spanacului în dieta zilnică aduce numeroase beneficii organismului. Acesta protejează ochii, reduce stresul oxidativ și tensiunea arterială, fiind indicat în multe afecțiuni comune. 100 de grame de spanac crud conțin: 23 de calorii, 91% apă, 2,9 grame de proteine, 3,6 grame de carbohidrați, 0,4 grame de zahăr, 2,2 grame de fibre și 0,4 grame de grăsimi.

Mai trebuie să știți că majoritatea carbohidraților din spanac sunt, de fapt, fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate. Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului.

Ingrediente pentru plăcinta cu spanac și ricotta

100 g unt sau margarină vegană

1 ceapă mare, tăiată felii

2 caței de usturoi, tocați

1 kg de spanac

1 linguriță de sare

1 linguriță nucșoară

100 ml smântână de gătit vegetală

100 g pesmet

350 g ricotta ( puteți opta și pentru varianta vegană)

2 foi rotunde de aluat foietaj

2 linguri de cimbru proaspăt

Mod de preparare

Se încălzesc 50 g de unt sau margarină într-o tigaie. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până se caramelizează. Se amestecă spanac, sarea, nucșoară și crema de gătit și se lasă deoparte. Separat, se încălzește restul de unt, se adaugă pesmetul și se prăjește până se rumenește. Puneți deoparte.

Tapetați o formă de tort cu aluat foietaj. Acoperiți baza cu pesmet, întindeți deasupra amestecul de spanac și apoi ricotta deasupra. Acoperiți plăcinta cu a doua foaie de aluat foietaj, tăiați excesul de aluat și presați marginile. Întindeți smântâna lichidă de gătit pe plăcintă și acoperiți cu un praf de sare și puțin cimbru proaspăt. Se coace la 190°C timp de 45 de minute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlo Cao (@vegaliciously)

Sursa: Instagram / vegaliciously

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre