Vara e bine să consumăm spanac proaspăt pentru a ne reface rezervele de fier din organism. Este bine să profităm de spanacul care crește în grădină. Iar acesta merită preparat în moduri cât mai diferite. Supa de spanac e ușor de făcut și e mai ales gustoasă.

Spanacul este o legumă cu frunze verzi, originară din Persia. Face parte din familia Amarantaceea și este înrudit cu sfecla și quinoa. Includerea spanacului în dieta zilnică aduce numeroase beneficii organismului – protejează ochii, reduce stresul oxidativ și tensiunea arterială, fiind indicat în multe afecțiuni comune. 100 de grame de spanac crud conține: 23 de calorii, 91% apă, 2,9 grame de proteine, 3,6 grame de carbohidrați, 0,4 grame de zahăr, 2,2 grame de fibre și 0,4 grame de grăsimi.

Spanacul e ideal în diete. Majoritatea carbohidraților din spanac sunt, de fapt, fibre insolubile care susțin sistemul digestiv. Ele previn constipația și mențin senzația de sațietate. Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru organism. Pe lângă aceste minerale și vitamine, spanacul mai conține potasiu, magneziu, vitaminele B6 și E. Dar și alți compuși precum: nitrați, quercitină, luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină.

Ingrediente pentru Supă-cremă de spanac cu parmezan şi nucşoară

2 kg de spanac, 2 cartofi, 1 linguriţă de nucşoară, 2 foi de dafin, 4 căţei de usturoi, 100 g unt, 2 linguri de ulei de măsline, 250 g mascarpone, 100 g parmezan ras, 1,5 l apă sau supă de legume, pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se căleşte spanacul cu untul şi uleiul de măsline, la foc mic.  După ce s-a călit se adaugă usturoiul tocat, apoi 1,5 litri apă sau supă de legume, cartofii tăiaţi cubuleţe şi foile de dafin.

Când ingredientele sunt fierte se strecoară, se pasează totul şi se adaugă parmezan, mascarpone şi pătrunjel tocat.  Se diluează cu supă până se obține consistența dorită. În restul de supă se pregătesc ouăle românești cu care se servește supa cremă de spanac cu parmezan și nucșoară.

Sursa: Chefi la cuțite

Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză – Reţeta lui Vlăduţ

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri