Supă picantă de morcovi cu linte

Supă picantă de morcovi cu linte
Rețeta zilei poate fi una exotică și specială.  Amestecați altfel ingrediente obișnuite pentru această supă cu totul specială.

Vă invităm să preparați această delicioasă supă picantă de morcovi cu linte și să vă bucurați de gustul ei special. Rețeta este foarte simplă, iar modul de preparare, de asemenea, este ușor. Practic cel mai important lucru e să aveți un blender în bucătărie.

Ingrediente pentru Supă picantă de morcovi cu linte

două lingurițe de semințe de chimen; sucul de la o lămâie; un praf de fulgi de chilli uscat; două linguri ulei de măsline; 600g morcovi, spălați și rași gros; 140g linte roșie; un litru supă de legume fierbinte (un cub); 125 ml lapte; iaurt natural și pâine naan, pentru  servire.

Mod de preparare

Începeți cu aromele. Mai  întâi se încălzește o tigaie mare și se prăjesc semințele de chimen și fulgii de chilli timp de 1 minut sau până ce încep să sară în tigaie și să-și degaje aroma. Dați tigaia deoparte. Se scoate aproximativ jumătate din cantitatea de semințe și se lasă de-o parte. Peste restul de semințe se adaugă uleiul, morcovii, lintea, supa și laptele.

Aveți grijă să alegeți o tigaie adâncă, de exemplu un wok. Toate aceste ingrediente trebuie aduse la temperatura de fierbere. Se fierb timp de 15 minute, până când lintea se înmoaie și se umflă.

Apoi urmează partea distractivă. Se lasă puțin să se răcească amestecul fiert, apoi se varsă cu totul într-un blender. Se mixează supa cu un blender, până devine fină. Dacă preferați altfel, puteți să o mixați mai puțin, astfel încât să rămână bucăți din ingrediente. Acest lucru îi va asigura o textură nouă, mai crocantă. Se asezonează după gust, cu sare și piper, iar pentru momentul servirii se adaugă iaurtul și se presară semințele prăjite și păstrate separat. Se servește cu pâine caldă naan.

Sursa: Chefi la cuțite

Viorica Dăncilă îl consiliază pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu