Oricât de mult ai căuta nod în papură, când vine vorba de plăcintele pe tigaie, fără drojdie, lucrurile se schimbă. Noi am încercat această rețetă, ne-am lins pe degete și ne-am gândit să o arătăm și cititorilor. Cu siguranță, cine le gustă, nu le uită.
Ingredientele necesare
Plăcintele pe tigaie, fără drojdie se prepară foarte repede și sunt pur și simplu delicioase. Ingredientele de care aveți nevoie sunt pentru aluat: 200 ml apă, ½ linguriță cu sare, 1 gălbenuș de ou, 380-400 g făină, depinde de umiditatea acesteia. Pentru umplutură vă sunt necesare 800 g brânză proaspătă de vaci, sare după gust, 1-2 ouă ( depinde de umiditatea brânzei), mărar.
Mod de preparare
Faceți o cocă din aceste ingrediente, apoi înveliți într-o folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 20 de minute. Între timp, se va pregăti umplutura. Tăiați mărarul cât mai mărunt și amestecați foarte bine cu brânza de vaci. Adăugați ouăle și sare, după gust.
Amestecați bine compoziția. Împărțiți aluatul în șapte părți egale, faceți mingiuțe din acestea și lăsați puțin să se odihnească, în jur de 20 de minute. Întindeți turtele, folosind un sucitor și lăsați-le pe masa de lucru. Ungeți cu ulei fiecare turtă pe ambele părți.
Lăsați din nou să se odihnească în jur de un sfert de oră. Foaia trebuie să fie flexibilă pentru a se întinde foarte bine, astfel încât să devină transparentă. Puneți apoi umplutura și rulați cu grijă, pentru ca atunci când se prăjește să nu iasă din plăcintă. Acestea se vor prăji în ulei încins, la foc mic, cu capac. Se prăjesc pe ambele părți și sunt gata când se rumenesc. Sunt un adevărat deliciu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook