Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheese cake olandez de post, cu numai două ingrediente. O rețetă fantastică

Cheese cake olandez de post, cu numai două ingrediente. O rețetă fantastică
Probabil că dacă se face un sondaj de opinie, aproape toți oamenii vor spune că adoră cheese cake, prăjitura cu brânză. Unii mai au intoleranță la lactoză, alții devin vegani sau țin post. Asta nu înseamnă că desertul preferat va ieși din meniu.

Există o rețetă de cheese cake olandez de post, care conține numai două ingrediente. Este de-a dreptul fantastic cum, amestecând doar două ingrediente, se obține o prăjitură cu o textură minunată și un gust pe măsura aspectului. Avantajul la această variantă de rețetă de post a celebrului desert este că nu are crustă din aluat sau biscuiți,  ceea ce reduce mult aportul caloric, făcând preparatul ideal inclusiv în diete. Aveți nevoie de numai două ingrediente și de răbdare, ceva mai mult de o oră, cât durează să preparați și să coaceți prăjitura, iar apoi să așteptați să se răcească.

Cum se prepară cheese cake olandez de post

Ingrediente: 1 kg iaurt vegetal cu vanilie, 40 g amidon de porumb. Dacă folosiți iaurt vegetal simplu, va trebui să adăugați îndulcitor. Pentru servire, mai aveți nevoie de dulceață de fructe

Mod de preparare: rețeta de cheese cake olandez de post se prepară foarte simplu. Tot ce aveți de făcut este să amestecați iaurtul vegetal cu amidonul de porumb. Distribuiți apoi amestecul într-o formă rotundă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 50 de minute la 180 de grade. După acest interval, lăsați desertul să se răcească, apoi scoateți-l din tavă. Decorați, înainte de servire cu dulceață de fructe.

Ce trebuie să știți despre iaurturile vegetale

Nu trebuie să căutați în magazine specializate aceste produse, ele se găsesc în orice hipermarket.  Există iaurturi vegetale pe bază de nuci de cocos sau alte nuci, dar și din ovăz și soia. Au textura și gustul iaurturilor obținute din lapte animal, însă neconținând lactoză  sau galactoză, ceea ce le face mult mai sănătoase și ușor de digerat în cazul persoanelor cu intoleranță.  Puteți găsi inclusiv iaurturi vegetale cu fructe încorporate, pe care le puteți folosi fără probleme în rețeta de mai sus. Cantitățile necesare și timpul de coacere rămân neschimbate.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre