Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu dovlecel crud, o rețetă vegană, de post, plină de vitamine și proteine

Paste cu dovlecel crud, o rețetă vegană, de post, plină de vitamine și proteine
În perioada postului de foarte multe ori se pune problema aportului de proteine. În lipsa cărnii, nu oricine știe spre ce alimente să se orienteze pentru a păstră echilibrul nutrimentelor.

Această rețetă de paste cu dovlecel crud va asigura un aport optim de proteine, dar li vitamine necesare unei alimentații sănătoase și sățioase. În plus, e un preparat vegan, cu arome foarte interesante, aproape exotice. Veți iubi acest nou mod de a consuma dovleceii proaspeți.

Îi puteți înlocui cu zucchini, fără probleme, dar și cu variantele de dovlecei proaspeți colorate. Un alt beneficiu al acestei rețete este și aportul caloric redus, ceea ce o face ideală pentru persoanele care sunt la dietă dar vor să țină și postul creștin. Noi am încercat rețeta de post, apreciind textura și aromele rafinate.

Ingrediente pentru paste cu dovlecel crud

300 g paste integrale

500 g dovlecei (2 bucăți)

Busuioc proaspăt

Semințe de cânepă (opțional)

30 ml ulei de măsline

Zeama de la jumătate de lămâie sau limă

Sare după gust

Fulgi de drojdie inactivă


Modul de preparare a rețetei

Pe blogurile Rețete vegetariene sau Bucătăria botanică veți găsi rețeta detaliată pas cu pas. Este o rețetă simplu de preparat și care durează foarte puțin. Practic, e varianta ideală să vă puneți la masă savurând un preparat delicios, în scurt timp.

Un dovlecel se taie cubulețe. Împreună cu sarea, semințele de cânepă, uleiul de măsline, zeama de lămâie, busuiocul proaspăt se mixează într-un mixer ori cu blenderul vertical, până se obține o pastă fină, omogenă. Celălalt dovlecel se taie fâșii subțiri ca și spaghetele.

După ce ați pregătit sosul și ați tăiat al doilea dovlecel în fâșii subțiri, se fierb pastele integrale al-dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, chiar înainte de la le scoate din apă și de ale scurge, scufundați, pentru exact 10 secunde, spaghetele de dovlecel. Această etapă e opțională.

Puteți să folosiți fâșiile și în varianta crudă, caz în care vor fi mai crocante. Dacă alegeți să le scufundați în apă, vor dobândi o textură mai elastică. În final, amestecați pastele și fâșiile de dovlecel  cu sosul pesto preparat anterior, apoi distribuiți în mod egal în două farfurii. Presărați deasupra câțiva fulgi de drojdie inactivă ( o găsiți la orice magazin naturist), pentru un aport de proteine.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre