Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de vară: Spaghete cu dovlecei și măsline. Sunt bune chiar și servite reci!

Rețetă de vară: Spaghete cu dovlecei și măsline. Sunt bune chiar și servite reci!
Această rețetă este perfectă pentru vară, cu atât mai mult cu cât piețele sunt plin de dovlecei copți în grădină.

Puteți folosi clasicii dovlecei albi sau chiar zucchini, dacă doriți ca preparatul vostru să fir ceva mai colorat, înspre verde. Dovlecelul cu coaja de culoare verde deschis sau galbenă și zucchiniul fac parte din aceeași categorie de legume. Frunzele de zucchini, la fel ca coaja, au o culoare verde intensă, uneori cu ornament.

În interior, zucchini este mai moale și mai delicat decât dovleacul alb. Spre deosebire de dovleacul „simplu”, zucchini poate fi consumat și crud. Coaja lui este mult mai fină (deși nu pare la prima vedere), puteți să nu o îndepărtați. Dovleceii sunt gustoși înăbușiți sau copți, iar zucchiniul are nevoie de un tratament termic de doar 5 minute.

Ingrediente pentru spaghete cu dovlecei și măsline

– 5-6 dovlecei mici, tăiați în felii subțiri

– 1 cană de apă pentru paste

– 1 cană de parmezan proaspăt ras

– 7 uncii de spaghete ( fierte în apă clocotită cu sare până când sunt al dente. Se fierb în sos încă 2 minute)

– 1/3 cană de ulei de măsline

– 1/3 cană de măsline verzi feliate

– sare după gust

– piper negru după gust

– 4-5 căței de usturoi , tăiați felii subțiri

– 1 linguriță de piper roșu zdrobit ( ajustați nivelul de condimente după gustul dumneavoastră)

– 2-3 linguri de unt nesărat ( se adaugă la sfârșit)

– 1 lingură de suc de lămâie ( adăugați mai mult la sfârșit, după gustul dumneavoastră)

– 1/2 cană de ierburi proaspete tocate fin ( eu am folosit un amestec de pătrunjel și busuioc

Mod de preparare

Gătiți dovleceii la foc mediu în ulei de măsline până când se înmoaie și sunt ușor aurii pe margini, apoi adăugați usturoiul feliat și măslinele verzi și gătiți timp de 1-2 minute. Gătiți pastele în apă clocotită cu sare până când sunt al dente. Adăugați apa pentru paste, brânza și ierburile aromate peste dovlecei, terminați de gătit pastele în sos încă 2 minute. La final, adăugați untul, sucul de lămâie și gustați și condimente suplimentare după gustul vostru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fig & olive platter (@figandoliveplatter)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre