Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura din pâine veche cu ciocolată. Cel mai simplu desert

Prăjitura din pâine veche cu ciocolată. Cel mai simplu desert
Veți exclama „wow” după ce veți gusta aceste desert cu adevărat surprinzător. Provocarea „zero risipă” a produs multe rețete interesante, însă de departe acest desert e câștigător în topul preferințelor internauților amatori de dulciuri.

Oricând aveți rămase niște felii sau bucăți de pâine veche, puteți prepara desertul acesta cu adevărat special. Nici măcar nu va fi nevoie de mult timp petrecut în bucătărie, iar rezultatul este extraordinar, ceea ce e cu atât mai bine.

În plus, desertul conține ingrediente pe care, practic, le are  oricine în casă în orice moment: un ou, puțin lapte, niște ciocolată, nuci și fructe uscate – acestea sunt opționale. Rețeta e prezentată de Teo’s Kitchen, unul dintre cele mai cunoscute și vizitate bloguri culinare din România, cu peste 40.000 de abonați pe canalul YouTube, adică tot atâția oameni care își găsesc inspirația aici.

Cum se prepară prăjitura din pâine veche

Ingrediente: 350 g pâine (veche), 250 ml lapte cald, 100 ml rom (sau esență de rom, 1 ou, 150 g zahar, vanilie după gust, 200g ciocolată amăruie, 100 g stafide și nuci (opțional).

Mod de preparare: tăiați (sau rupeți) pâinea în bucăți mai mici, potrivite, de dimensiuni aproximativ egale și puneți-o într-un bol încăpător. Turnați deasupra laptele cald și romul, amestecați cu o spatulă, pentru a distribui ingredientele în mod egal, apoi acoperiți cu folie alimentară și lăsați deoparte timp de jumătate de oră. În acest timp pâinea va absorbi lichidul, hidratându-se minunat.

Între timp, amestecați cu un tel în formă de pară oul cu zahărul și vanilia până se combină bine. Puteți folosi și un mixer. Apoi topiți și ciocolata. După ce au trecut cele 30 de minute, luați folia alimentară deoparte și turnați deasupra bucăților de pâine amestecul cu ou, zahăr și vanilie, apoi și ciocolata topită, stafidele, de asemenea, și amestecați cu o spatula, energic.

Când toate s-au combinat, vărsați amestecul într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 – 22 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Apăsați bine, pentru a nu lăsa goluri de aer și coaceți în cuptorul încins în prealabil, 25 – 30 de minute, la 180 de grade Celsius. După acest interval, prăjitura din pâine veche este gata. Răsturnați tava după ce prăjitura s-a răcit și serviți. Opțional, o puteți decora cu o glazură simplă, din 160 de grame de zahăr amestecate cu 2 linguri de apă și mai puteți presăra nuci deasupra.

Sursa: Teo’s Kitchen

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre