Desertul – minune din resturi vă va încânta papilele gustative. Puteți folosi, ca în rețeta ce urmează trei croissante pe care le-ați uitat pe masă și s-au întărit. Sau câteva felii de chec ori cozonac care, de asemenea, au puțină „istorie” și au devenit tari. În niciun caz să nu renunțați la prăjiturile primite la o nuntă, de exemplu, pe care nu le-ați mâncat imediat. Fursecurile fac și ele treabă bună în această rețetă. Locul lor nu e în pubelă, ci transformate într-un desert „reciclat” care, veți vedea, e încântător.
Multe bunici și mame obișnuiau să prepare acest desert după Paști sau Crăciun, când rămâneau cu porții de cozonac în plus, la câteva zile diatanță de sărbătoare. Francezii au descoperit și ei desertul – minune și, cel mai des, prepară rețeta folosind croissante întărite. Iată ce aveți de făcut.
View this post on Instagram
Cum se prepară desertul-minune din resturi de prăjituri
Ingrediente: 3 – 4 croissante sau felii de cozonac ori chec pe care nu le mai consumați ori pe care le-ați uitat neacoperite și s-au întărit; o mână de fructe de pădure (dar pot fi orice alte fructe de sezon); un pumn de bucățele de ciocolată albă (dacă nu aveți decât cu cacao, merge și așa); 300 ml de lapte (poate fi și vegetal sau chiar iaurt); esență de vanilie; 3 ouă, 50 g de zahăr (la care puteți renunța, fără probleme, pentru că resturile de prăjituri conțin deja zahăr, iar ciocolata, de asemenea).
Mod de preparare: rupeți în bucăți croissantele sau resturile de prăjituri și puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Aruncați deasupra fructele și bucățelele de ciocolată. Amestecați ouăle cu zahărul, laptele și vanilia, apoi turnați deasupra celorlalte ingrediente puse deja în tavă. Coaceți timp de 35 – 40 de minute la 180 de grade Celsius, până când partea de sus a prăjiturii devine maro-aurie.
Lăsați să se „odihnească” timp de 10 minute înainte de a servi. Puteți pudra cu zahăr sau puteți servi simplu ori cu fructe proaspete alături.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook