Cel mai simplu desert de vară, fără coacere. Nu e doar delicios, arată și foarte vesel
Un italian simpatic care a studiat la Broadway Dance Center, New York, Angelo Coassin, face furori pe internet cu rețetele sale și ne învață cum să preparăm cel mai simplu desert de vară, o ruladă rece. Nu numai că este delicioasă rulada, dar arată foarte colorat și vesel; desertul va fi adorat instantaneu de întreaga familie. Se prepară fără foc și se servește rece, fiind dulce, apetisant și răcoritor.
Pentru a prepara rețeta nu aveți nevoie de cântar de bucătărie și nici de ingrediente sofisticate. Aveți însă nevoie de un blender, pentru a vă ușura munca. În lipsa acestuia, nu ezitați să preparați rețeta, desertul se poate pregăti și folosind ustensile tradiționale de gătit. În plus, vestea cea mai bună: nu trebuie cântărite ingredientele.
View this post on Instagram
Folosiți 2 – 3 banane (de exemplu unele care s-au copt prea tare). Mixați bananele împreună cu 100 ml de lapte (poate fi și vegetal) și câțiva biscuiți cu ciocolată. Acest lucru va da culoare și aromă, asigurând contrast cu umplutura. Însă dacă nu aveți biscuiți cu ciocolată, puteți folosi orice alt fel, însă nu sărați. Sfatul e să adăugați biscuiții pe rând în blender, până obțineți o pastă de consistență tare.
Scoateți aluatul astfel format și frământați-l un pic, pentru a se aduna. Apoi puneți-l între două bucăți generoase de folie alimentară și întindeți o suprafață dreptunghiulară, aproximativ de dimensiunea unei tăvi. Adăugați deasupra frișcă bătută (ori cremă mascaroane sau Philadelphia nesărată). Nu trebuie pus zahăr în ele, preparatul este deja dulce de la fructe și biscuiți.
Deasupra stratului de frișcă puneți bucățele mici de căpșuni, mango, piersici, cireșe sau afine. Practic, puteți pune orice fruct doriți. Apoi rulați totul. Sigilați bine rulada în folie alimentară și dați la frigider minim o oră înainte de a o servi.
Sursa foto: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook