Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu desert de vară, fără coacere. Nu e doar delicios, arată și foarte vesel

Cel mai simplu desert de vară, fără coacere. Nu e doar delicios, arată și foarte vesel
Vara este o provocare pentru multe mame și gospodine. Familia ar vrea desert, dar e destul de neplăcut să pornească cuptorul și să coacă. E deja prea cald afară.

Un italian simpatic care a studiat la Broadway Dance Center, New York, Angelo Coassin, face furori pe internet cu rețetele sale și ne învață cum să preparăm cel mai simplu desert de vară, o ruladă rece. Nu numai că este delicioasă rulada, dar arată foarte colorat și vesel; desertul va fi adorat instantaneu de întreaga familie. Se prepară fără foc și se servește rece, fiind dulce, apetisant și răcoritor.

Pentru a prepara rețeta nu aveți nevoie de cântar de bucătărie și nici de ingrediente sofisticate. Aveți însă nevoie de un blender, pentru a vă ușura munca. În lipsa acestuia, nu ezitați să preparați rețeta, desertul se poate pregăti și folosind ustensile tradiționale de gătit. În plus, vestea cea mai bună: nu trebuie cântărite ingredientele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelo Coassin (@cookingwithbello)

Cum se prepară cel mai simplu desert de vară

Folosiți 2 – 3 banane (de exemplu unele care s-au copt prea tare). Mixați bananele împreună cu 100 ml de lapte (poate fi și vegetal) și câțiva biscuiți cu ciocolată. Acest lucru  va da culoare și aromă, asigurând contrast cu umplutura. Însă dacă nu aveți biscuiți cu ciocolată, puteți folosi orice alt fel, însă nu sărați. Sfatul e să adăugați biscuiții pe rând în blender, până obțineți o pastă de consistență tare.

Scoateți aluatul astfel format și frământați-l un pic, pentru a se aduna. Apoi puneți-l între două bucăți generoase de folie alimentară și întindeți o suprafață dreptunghiulară, aproximativ de dimensiunea unei tăvi. Adăugați deasupra frișcă bătută (ori cremă mascaroane sau Philadelphia nesărată). Nu trebuie pus zahăr în ele, preparatul este deja dulce de la fructe și biscuiți.

Deasupra stratului de frișcă puneți bucățele mici de căpșuni, mango, piersici, cireșe sau afine. Practic, puteți pune orice fruct doriți. Apoi rulați totul. Sigilați bine rulada în folie alimentară și dați la frigider minim o oră înainte de a o servi.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri