Simona Ionescu / Redactor Șef

Uitați de rețeta clasică, noua prăjitură Napoleon se prepară în câteva minute

Uitați de rețeta clasică, noua prăjitură Napoleon se prepară în câteva minute
Vara e anotimpul vacanțelor și al concediilor, cu atât mai multe ne gândim la prăjituri. Un desert de preparat în fiecare zi, așa este această prăjitură care pur și simplu se topește în gură.

E momentul să uitați de rețeta clasică și să abordați noua prăjitură Napoleon. Rețeta, care se prepară în numai câteva minute, a devenit virală pe internet. Toți cei care au încercat prăjitura spun că acest desert cu foietaj este chiar mai gustos decât prăjitura regală faimoasă, numită prăjitura Napoleon.

Ingrediente pentru a prepara noua prăjitură Napoleon

500 g aluat foietaj (obligatoriu 2 foi)

20 g zahăr

500 ml cremă frișcă cu grăsime minim 33%

100 g zahăr pudră

250 g cremă de brânză (mascarpone)

3 portocale

100 g zahăr

15 g amidon de porumb

Mod de preparare

Desfaceți prima foaie de aluat, desenați pe ea folosind capacul unei tigăi late sau un inel de tort cu pereți detașabili, un cerc, apoi decupați-l și crestați în patru părți restul aluatului. Înțepați forma rotundă cu o furculiță, precum în video.

Coaceți în cuptor la 180°C timp de 20 de minute, după ce ați presărat aluatul cu 10 g de zahăr.

Cele 4 resturi de aluat (rămase după ce ați decupat și desenat cercul, le luați departe, într-un bol și mărunțiți-le. Așezați cercul de aluat copt pe suportul pe care veți construi noua prăjitură Napoleon și încadrați-l în inelul formei de tort.

Bateți frișca, cu ajutorul unui mixer, apoi adăugați 100 g de zahăr pudră și continuați să mixați până ce se obține o frișcă tare. Adăugați și crema de brânză și încorporați-o amestecând cu un tel, apoi mixați cu mixerul, să se întărească. Distribuiți jumătate din amestec deasupra formei rotunde din foietaj copt, nivelați și dați la frigider.

Tăiați cuburi portocalele curățate de coajă, mixați-le cu un blender, apoi, într-o oală, adăugați amidonul de porumb și celelalte 100 g de zahăr. Fierbeți 8 minute la foc mediu, până ce amestecul se întărește și începe să clocotească. Dați deoparte și lăsați să se răcească.

Decupați al doilea aluat de foietaj în formă rotundă de aceeași dimensiune ca și prima. Apoi tăiați-l longitudinal, în 3 părți egale ca lățime. Întoarceți aluatul cum se vede în video și repetați tăierea. Separați puțin bucățile și coaceți la 180 de grade, 17 minute.

Când aluatul e gata, scoateți prima parte a prăjiturii din frigider, distribuiți deasupra jumătate din amestecul de portocale, restul de cremă de frișcă și încă un strat de cremă de portocale, păstrând câteva linguri pentru decor. Deasupra reconstruiți cercul din a doua foaie de aluat foietaj copt secționat. Cu aluatul foietaj sfărâmat decorați noua prăjitură Napoleon după ce o scoateți din inelul de tort. Deasupra, între bucățile de foietaj distribuiți restul de cremă de portocale.

Sursa foto: Captură video / YouTube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre