Simona Ionescu / Redactor Șef

Tortul de morcovi combinat cu cremă de brânză, rețeta care face furori

Tortul de morcovi combinat cu cremă de brânză, rețeta care face furori
Aproape că nu există om care să nu adore carrot cake, tortul de morcovi. Și toată lumea iubește cheesecake, tarta cu cremă de brânză. Cum e să le aveți pe ambele integrate în aceeași rețetă?

Un singur cuvânt: fabulos. Nu degeaba, internauții s-au îndrăgostit de această rețetă de tort de morcovi care e deopotrivă și tartă cu brânză. Le conține pe ambele rețete, tort de morcovi și tartă de brânză. Aceasta ar putea fi cea mai bună combinație din lume, două prăjituri delicioase într-una singură. Și, bonus, rețeta se prepară extrem de ușor.

Necesarul pentru rețeta de tort de morcovi combinat cu cremă de brânză

Ingrediente pentru amestecul de cheesecake:

  • 3 linguri (100g) de cremă de brânză (poate fi light sau iaurt grecesc)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de îndulcitor (sau 4 linguri de zahăr)
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 lingură (30g) de amidon de porumb

Pentru amestecul de carrot cake:

  • 2 ouă
  • 1 strop (aproximativ 2 linguri, e cam din ochi) de lapte (poate fi vegetal sau poate fi înlocuit cu suc de portocale)
  • 2 linguri de îndulcitor (sau 4 linguri de zahăr)
  • 1 linguriță de esență de vanilie sau portocală
  • 1 cană (120g) de făină de ovăz, făină integrală sau ce ai (sau făină de migdale pentru a fi cu conținut scăzut de carbohidrați și fără gluten!)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 morcov mediu ras (aproximativ 100g)
  • 1 mână de fructe uscate (opțional)

Pentru glazură (opțional):

  • 100g de iaurt grecesc sau cremă de brânză
  • Îndulcitor după gust
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 mână de nuci sau fructe uscate mărunțite

Cum se prepară rețeta 2 în 1

Amestecați crema de brânză cu ouăle, îndulcitorul sau zahărul, vanilia și amidonul de porumb. Trebuie să fie totul bine omogenizat.

Pentru amestecul de tort de morcovi, separat, amestecați ouăle, laptele, îndulcitorul și vanilia. După ce se omogenizează, adaugați făina și praful de copt. Omogenizați și adaugați, în final, morcovul ras și, opțional, o mână de fructe uscate.

Turnați amestecurile în tava de copt tapetată cu hârtie, intercalând linguri de fiecare din cele două compoziții. Pentru aceste cantități e ideal să folosiți o formă rotundă de aproximativ 18 cm diametru. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute sau până când centrul nu mai este lichid. Lăsați să se răcească, apoi acoperiți cu glazură. Aceasta se prepară amestecând pur și simplu ingredientele.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre