Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de Cheesecake răsturnat e cea mai căutată! Blatul e „o păcăleală”

Rețeta de Cheesecake răsturnat e cea mai căutată! Blatul e „o păcăleală”
Prăjitura cu brânză dulce este un desert pe care îl prepară gospodinele din toate țările. Mai nou îi spunem cheesecake, dar e vorba de același lucru: un deliciu pufos și consistent.

La toate rețetele de cheesecake se începe cu prepararea blatului sau a crustei în care se găsește prăjitura. La aceasta, se lucrează invers. Iar crusta, blatul care formează baza prăjiturii se adaugă abia la final. Mai exact după ce amestecul delicios de brânză s-a copt deja. Altfel, rețeta nu este complicată deloc, doar puțin neobișnuită prin modul de abordare a etapelor cu care suntem obișnuiți.

Pentru a prepara această rețetă de cheesecake răsturnat tot ce aveți de făcut este să urmați pașii așa cum sunt prezentați ei în cele ce urmează. De asemenea, clipul video atașat în text este de ajutor.

Ingrediente pentru cheesecake

– 900 g de cremă de brânză (la temperatura camerei)

– 3/4 cană de zahăr granulat

– 1 lingură de extract de vanilie

– 2 ouă

– 1 cană de smântână grasă

– 1/4 cană de făină pentru prăjituri

– 1/2 linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru sos: – 3/4 poate dulce de leche

– 1/2 cană de smântână

Ingrediente pentru crustă: – 15 biscuiți graham (zdrobiți)

– 6 linguri de unt topit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nico Norena (@succulentbite)


Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Bateți crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie până când devine pufoasă. Adăugați ouăle, smântâna, făina pentru prăjituri și praful de copt, apoi amestecați până când devine omogen și cremos. Adăugați o foaie de hârtie pergament într-o tavă de chec de 20 cm și turnați amestecul de cheesecake. Coaceți timp de 30 de minute.

Lăsați cheesecake-ul să se răcească complet și puneți-l la frigider timp de 2 ore.  După acest interval, acoperiți cu grijă cu crusta realizată amestecând biscuiții măcinați cu untul, apăsați pentru a rezulta o masă compactă, și dați la frigider peste noapte. Pregătiți sosul încălzind dulce de leche timp de 30 de secunde într-un recipient sigur pentru microunde, apoi amestecați-l cu smântân. Pentru a finaliza prăjitura răsturnată întoarceți cheesecake-ul, turnați sosul și savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre