O combinație sublimă de toamnă: mini-tarte cu pere cu nuci și gorgonzola

O combinație sublimă de toamnă: mini-tarte cu pere cu nuci și gorgonzola
Toamna este categoric anotimpul aromelor. Toate fructele sunt coapte, iar o ideea bună, acum, e să încercăm să descoperim gusturi și arome noi, așa cum e și această rețetă de mini-tarte cu pere cu nuci și gorgonzola.

O combinație la care, poate, nu v-ați gândi imediat, e aceea de pere cu brânză. Mai adăugăm niște nuci și miere, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos. Rețeta de azi, mini-tarte cu pere cu nuci și gorgonzola, reia, într-un fel, celebra rețetă Tatin. Dar, conține o combinație aparte de dulce din fructe (pere) și miere, cu gustul sărat al brânzei. Iar pentru ca bucuria papilelor gustative să fie completă, brânza nu e una oarecare, ci gorgonzola, „regina” brânzeturilor moi și parfumate.

Brânza Gorgonzola este o varietate de brânză cu mucegai italiană (fabricată prima dată în Gorgonzola – este o comună  din provincia Milano, Italia) făcută din lapte de vacă, cheag și sare, cărora li se adaugă o cultură de mucegai, care îi dă culoarea albastră-verzuie caracteristică. Gorgonzola, perele și nucile sunt un clasic în bucătăria noastră, dar le-ați încercat vreodată în acest fel? Iată o rețetă minunată de toamnă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giulia e Leonardo | In Cucina Facendo (@incucinafacendo)

Ingrediente pentru mini-tarte cu pere cu nuci și gorgonzola

2 pere Williams

1 aluat de patiserie

Zahăr brun (1 lingură generoasă)

Brânză gorgonzola după gust

Nuci, câte doriți

Miere după gust

Modul de preparare a rețetei

Pentru început, pregătiți o tavă de copt. Puneți hârtie de pergament deasupra și porniți cuptorul. Curățați perele de coajă și tăiați-le în jumătate, pe lungime. Apoi înlăturați miezul cu sâmburi. Puneți pe hârtia de pergament câte puțin zahăr brun, în patru locuri, întins pe o suprafață de dimensiunea unei jumătăți de pară. Așezați peste fiecare porțiune cu zahăr o pară cu scobitura de la sâmburi spre zahăr, apoi acoperiți fiecare pară cu o bucată de aluat.

Coaceți până ce aluatul devine auriu. Apoi scoateți tava din cuptor, întoarceți perele cu aluatul în jos și, puneți, cât sunt încă fierbinți, brânză gorgonzola în scobitură. Presărați deasupra nuci zdrobite și câteva picături de miere și serviți calde sau reci aceste mini-tarte cu pere cu nuci și gorgonzola.

Sursa: Instagram