Este un desert fără mari pretenții la pregătit, dar e delicios și aromat în stil american. Iar combinația dintre blatul pe bază de banane și cremă de brânză fină va fi savurat de toți cei de la masa ta.
E bine să pregătești toate ingredientele de la început, să le așezați în boluri, cântărită cantitatea și va fi mai ușor să urmăriți rețeta.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente
- 4 banane
- 150 gr. făină
- 150 gr. ulei
- 250 gr. zahăr
- un ou
- 10 gr. scorțișoară
- 1 plic praf de copt
- 900 gr. de cremă de brânză
- 20 ml. esență de vanilie
- 200 ml. lapte
- 15 gr. de gelatină
- Sos de caramelă sau alt sos după preferințe
Mod de preparare
Pentru început pisează bananele bine coapte cu o furculiță, până obții o pastă. În care vei adăuga oul, făina, 150 de grame de zahăr, ulei, scorțișoară, 10 ml. de esență de vanilie, praful de copt. Amestecă toată compoziția până obții un aluat omogen.
Pune aluatul pregătit într-o tavă (diametrul 22 cm) rotundă cu fundul detașabil și bagă la cuptor pentru 25-30 de minute, la o temperatură de 190°C.
Între timp pregătește crema de brânză. Amestecă zahărul și cele 10 ml. de esența de vanilie rămase, după care în 200 ml. de lapte fierbinte, topește gelatina hidratată în prealabil și încorporează în masa de brânză.
Așteptă să se răcească blatul din banane, apoi toarnă compoziția de brânză obținută.
Pune desertul la frigider pentru 2-3 ore până va fi servit, deasupra toarnă puțin sos de caramelă sau un sos din fructe de pădure.
Poftă bună, servește cu plăcere o prăjitură pe care ai preparat-o cu dragoste pentru toată familia sau pentru prietenii invitați la masa din weekend!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook