Rețeta cu care îi veți da pe spate pe toți: mâncați și supa, și farfuria. Fără glumă!

Rețeta cu care îi veți da pe spate pe toți: mâncați și supa, și farfuria. Fără glumă!
O supă cremă este mereu apreciată, însă una servită în propria crustă de pâine, e altceva. Gândiți-vă că atunci când serviți acest fel nu doar mâncați din farfurie, ci mâncați farfuria!

Nu e deloc complicat de preparat această rețetă de supă cremă în crustă de pâine. Rețeta în care mâncați supa și farfuria e ușor de gătit.

Ingrediente pentru rețeta în care mâncați și supa și farfuria

Supa cremă – eșalotă 3 buc

ciuperci 400 g

– cartofi 300 – 400 g

– busuioc

– chili

– ulei de chili (sau doar ulei de măsline)

– sare si piper

– condimente după gust

– smântână 300g 20% grăsime

– apă 150 – 200 g

– ceapa crocantă

– usturoi 4 căței

– unt

Farfurie – făină 150 g

– apa 105 g

– drojdie 1/6 linguriță

– sare 3,5 g

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @olepizzus

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea farfuriei de crustă de pâine. Amestecam drojdia cu făina și adăugăm 90% din apă. Apoi frământăm aluatul, adăugăm sare după 3 minute de frământare și restul de apa, continuăm frământarea încă 3 minute, apoi lăsăm aluatul să se odihnească 2 ore, apoi formam o bila și îl dăm la frigider pentru cel puțin 12 ore.

Între timp, tocăm ciupercile, ceapa și usturoiul. Prăjim ceapa și usturoiul în ulei de măsline (sau în ulei de chili) până devin aurii, apoi aruncăm acolo ciupercile și untul, adăugăm busuiocul și cartofii fierți cu apa. Se ia oala pe foc , se lasă să stea puțin și se toarnă smântâna. Amestecați totul până la omogenizare, completați cu sare, piper și condimente, după gust.

După 12 ore scoatem aluatul din frigider îl lăsăm să stea 1 ora la temperatura camerei, apoi  încingem cuptorul la maxim. Întindem aluatul cu mâinile și îl punem pe o farfurie metalică, unsă în prealabil cu ulei, apoi coacem pentru 8 – 10 minute. Aceasta e farfuria din crustă de pâine pentru a servi supa cremă. Decorăm supa finită cu ceapă crocantă, chili și busuioc proaspăt, cu felii de ciuperci.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre