Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta supremă de paste cu usturoi, unt, vin alb și ciuperci

Rețeta supremă de paste cu usturoi, unt, vin alb și ciuperci
Această rețetă e gata în numai aproximativ 20 de minute, ceea ce o face perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă în orice zi din timpul săptămânii.

Cu această rețetă de paste cu usturoi, unt, vin alb și ciuperci veți impresiona de fiecare dată. Aromele pe care le are sunt cu adevărat fabuloase. Rețeta servește 2 persoane.

Ingrediente

150 de paste uscate (orice fel)

3 linguri de unt (poate fi și vegan)

250 g de ciuperci pleurotus

100 g de eșalotă ( sau orice ceapă)

4 căței de usturoi

3 linguri de capere

100 ml vin alb

2 linguri de pătrunjel tocat

1 lămâie

Mod de preparare

Tăiați ciupercile în rondele de aproximativ un centimetru grosime. Păstrați vârfurile și eventualele garnituri pentru mai târziu. Se crestează ușor feliile rotunde cu un cuțit pe ambele părți. Adăugați 1 lingură de unt într-o tigaie la foc mediu și adăugați feliile de ciuperci. Gătiți timp de câteva minute pe o parte sau până când devin aurii și apoi întoarceți-le. Se scot din tigaie și se păstrează pentru mai târziu. Puneți pastele la fiert în apă sărată.

Adăugați încă o lingură de unt în tigaie. Tăiați mărunt șalota și adăugați-o în tigaie. Gătiți timp de 3-4 minute sau până când se înmoaie și devin translucide. Se toacă usturoiul mărunt și se toacă fin caperele. Tăiați mărunt resturile de ciuperci rămase. Adăugați-le în tigaie împreună cu eșaloanele și cu lingura de unt rămasă. Gătiți timp de 2-3 minute pe foc.

Turnați vinul alb și măriți focul. Lăsați să dea în clocot timp de un minut pentru a arde alcoolul și apoi adăugați din nou rondelele de ciuperci în tigaie. Se amestecă timp de 2-3 minute pentru a le lăsa să absoarbă aromele și apoi o lingură de apă pentru paste. Se amestecă bine și se reduce ușor. Scurgeți pastele fierte și adăugați-le din nou în tigaie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se amestecă ușor pastele în sos și apoi se adaugă pătrunjelul tocat. Se stoarce sucul de lămâie. Serviți și savurați!

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre