Rețetă delicioasă de paste cu cremă de ciuperci şi alune de pădure

Rețetă delicioasă de paste cu cremă de ciuperci şi alune de pădure
Iată o idee pentru o cină ușoară, de regim, dar extrem de gustoasă, poate fi o rețeta de post, dacă renunțați la vin și smântână, la fel cum a făcut și Liana Sabău, bloger culinar, care a folosit supă clară  de legume și cartof fiert.

Pentru un gust senzațional ea a adăugat alune de pădure. Mai multe detalii găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Ingrediente pentru Penne cu cremă de ciuperci şi alune de pădure

400g penne,

200g hribi,

4 linguri ulei de măsline extravirgin,

1/2 pahar vin alb/supă de legume,

1/2 pahar apă,

1 cățel de usturoi,

1 lingură de 5 condimente (se găsesc ca atare în hipermarketuri)

150ml smântână/sau 1/2 cartof fiert,

50g alune de pădure,

pătrunjel,

sare și piper

Mod de preparare

Curățați și spălați foarte bine ciupercile, apoi tăiație-le bucăți mai mari. Turnați într-un wok uleiul de măsline, usturoiul, apa și vinul sau, dacă țineți post, puteți folosi o supă clară de legume. Adăugați ciupercile și fierbeți-le circa 40 de minute, la foc mic.  Puneți sare și piper, după gust și jumătate de linguriță de 5 condimente. Opriți focul și după 2-3 minute, vărsați totul într-un vas și pasați ciupercile cu un blender vertical.

Adăugați 150ml smântână  proaspătă sau, dacă țineți post, adăugați jumătate de cartof alb, făinos și turnați compoziția înapoi în cratiță. Puteți folosi și apa în care a fiert cartoful, amidonul lăsat de acesta va lega sosul, dându-i consistență. Puneți la fiert pentru încă 3 – 4 minute, amestecând continuu. Fierbeți pastele al dente apoi transferați-le în vasul cu sosul de ciuperci.

Amestecați bine pastele cu sosul, adăugați alunele tăiate mărunt, trase, în prealabil, într-o tigaie fără grăsime, până s-au rumenit puțin. Adăugați încă o linguriță de condimente și pătrunjel tocat.

Sursa: Pe masa din bucătărie