Penne cu cremă de spanac și ciuperci

Penne cu cremă de spanac și ciuperci
Aceste penne cremoase cu spanac și smântână sunt rețeta de paste ideală pentru zilele reci de iarnă. Nu trebuie să ezitați să o încercați.

Spanacul are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Acesta conține vitamine și minerale esențiale corpului, respectiv fitonutrienți și pigmenți, pe care ar fi păcat să îi ratați.  Totodată, spanacul este extrem de versatil ca și legumă. Se poate folosi crud în salate, gătit la abur și în alte diverse combinații de garnituri, de mii de ani încoace.

Ingrediente pentru penne cu cremă de spanac și ciuperci

300 g penne

120 g ciuperci

120 g spanac proaspăt

4 linguri de ulei

1x ceapă

250 ml cremă de ovăz

50 ml apă pentru paste

1 linguriță de bulion de legume

1 linguriță de ierburi italiene uscate

2 lingurițe de făină de porumb

1 lingură de sos de soia

4 linguri de crème fraîche / cremă de brânză

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrați o parte din apa de la paste pentru sos.

Crema de ovăz se prepară simplu de tot. Pentru 400 ml de cremă aveți nevoie de 100 g fulgi de ovăz 600 ml apă 1 lingură de ulei vegetal și sare. Apa se fierbe, apoi se pun 300 ml de apă într-un blender, alături de restul ingredinetelor.  Se amestecă și se lasă la înmuiat timp de cinci minute, apoi se adaugă și restul se apă, se mai lasă 10 minute la înmuiat, după care se strecoară printr-o cârpă. Cantitatea nefolosită se poate păstra închisă etanș într-un borcan, la frigider, cinci zile.

Pentru sosul de cremă de ovăz se toacă mărunt ceapa. Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiță și se prăjește ceapa timp de 3 minute.  Se pune ceapa la prăjit. Se amestecă cu 250 ml de cremă de ovăz. Adăugați stocul de legume, ierburile italiene și mălaiul și fierbeți timp de 10 minute la foc mediu. 4. La final, se pasează cu ajutorul unui blender / mixer de mână – astfel devine foarte cremos.

Se spală ciupercile și se taie în bucăți. Spălați spanacul. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie. Prăjiți ciupercile timp de aproximativ 6 minute. Apoi se adaugă sosul gata preparat din crema de ovăz, se adaugă spanacul și se așteaptă puțin până când se înmoaie. Adăugați pennele fierte, apa pentru paste, 1 lingură de sos de soia și 3 linguri de crème fraîche. Se amestecă bine și se asezonează cu sare/piper.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre