Rețetă: Pui cu ciuperci şi piure de dovlecei

Rețetă: Pui cu ciuperci şi piure de dovlecei
Nu ştiţi ce mâncare veţi prepara la cină? Liana Sabău, blogger culinar, vă propune o reţetă cunoscută, dar inedită! 

O tocaniţă deosebită de pui cu ciuperci şi piure de dovlecei, cu puţin parmezan în ploaie. Totul stropit cu vin alb. Nu-i aşa că v-am atras atenţia? Reţeta o găsiţi explicată în paşi şi cu fotografiile aferente pe blogul Lianei, Pe masa din bucătărie.

Ingrediente pentru tocăniţă de pui cu ciuperci şi piure de dovlecei

500g piept de pui,
un borcan de ciuperci,
1 ceapă mică,
1 morcov,
1 ardei gras galben,
1/2 pahar vin alb,
200ml supă concentrată,
4 linguri ulei de măsline extravirgin,
busuioc mărunţit ,
sare şi piper

Pentru piure: 500g dovlecei/zucchini,
2 -3 cartofi,
2 linguri de parmezan,
100ml smântână,
1 lingură ulei măsline extravirgin,
1 căţel de usturoi,
sare şi piper

Mod de preparare

Fierbe cartofii, curăţă-i de coajă şi pasează-i. Curaţă dovleceii, taie-i rondele groase şi căleşte-i într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline încins, în care ai pus un căţel de usturoi. Pune un praf de sare şi toarnă puţină supă, dacă este nevoie. Când dovleceii s-au înmuiat şi le-a scăzut complet zeama, pune-i într-un blender, pasează-i şi amestecă-i cu cartofii pasaţi.

Taie pieptul de pui, toacă mărunt ceapa-eu am folosit ceapa roşie-, morcovul şi ardeiul-eu i-am dat la robot pe toate trei-şi pune-le la călit într-o tigaie cu ulei de măsline încins şi le laşi până se înmoaie. Adaugă bucăţile de pui, pune sare după gust şi prăjeşte-le.

Toarnă vinul, un polonic de supă şi lasă la fiert, la foc mare, 10 minute. Curaţă ciupercile – dacă aveţi proaspete, spală-le şi taie-le lamele. Apoi se pun peste pui.  Fierbe-le 5 minute. Condimentează cu sare şi piper proaspăt râşnite, după gust şi pune busuiocul tocat-eu am avut uscat. Pune piureul de cartofi cu dovlecei într-o cratiţă, aşază-l pe foc, apoi adaugă smântâna, parmezanul, sare şi piper.

Ţine pe foc, amestecaând continuu, 5 minute. Pe un platou formează o coroana din piure, apoi umple golul din mijloc cu tocaniţă de pui.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2014/10/tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-piure-de.html