Sos de spanac cu anghinare – un deliciu rapid care îmbogățește orice masă

Sos de spanac cu anghinare – un deliciu rapid care îmbogățește orice masă
Atât de cremoasă și perfectă pentru sărbători, această mâncare este garnitura perfectă și, în egală măsură, poate fi servită ca aperitiv, alături de biscuiți sărați.

Anghinarea nu este neapărat în obișnuința meselor românilor, însă e un aliment care merită încercat și folosit, pentru gustul său minunat. Vă recomandăm să încercați această combinație aparte de anghinare cu spanac, veți fi uluiți de savoarea mâncării. Puteți să savurați mâncarea- cremă ca atare, ca și garnitură lângă fripturi sau vegetale. Dar, puteți servi și ca antreu, în compania unor biscuiți sărați sau a unor felii de pâine prăjită.

Ingrediente pentru sos de spanac cu anghinare

* 1 lingură de ulei

* 1/2 ceapă, tăiată mărunt

* 4 căței de usturoi, tocați mărunt

* 220 g cremă de brânză vegană

* 220 g de tofu

* 2 linguri de suc de lămâie

* 1/3 cană de drojdie nutritivă

* 3/4 linguriță de sare

* piper negru după gust

* 1/3 cană de lapte de migdale

* 140 g de inimioare de anghinare, tăiate grosier (conservate)

* 220 g de spanac congelat, dezghețat și tăiat mărunt

* 1/2 cană de parmezan vegan ras

* 2 linguri de arpagic proaspăt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220° C. Într-o tigaie mică, adăugați uleiul. Odată încălzit, adăugați ceapa și usturoiul. Se sotează timp de 3 minute sau până când ceapa devine translucidă și usturoiul este parfumat.

Apoi, într-un blender de mare putere, adăugați laptele de migdale, tofu, crema de brânză, ceapa și usturoiul, drojdia nutritivă, sucul de lămâie, piperul și sarea. Se amestecă până când devine foarte omogen. Adăugați spanacul, anghinarele, parmezanul și arpagicul. Pulsați de câteva ori, dar nu amestecați. Vreți să le lăsați un pic bucăți, pentru ca mâncarea să aibă o textură interesantă. Ajustați condimentele după gust.

Transferați apoi amestecul într-o tavă unsă pentru cuptor și coaceți timp de aproximativ 20 de minute, până când suprafața e caldă și aurie. Scoateți din cuptor, amestecați și serviți cu pâine prăjită, biscuiți sau bețișoare de legume.

Sursa: Instagram