Salata asiatică originală conține ingredientul preferat de Loredana Groza. O ajutăm cu rețeta și o puteți încerca și voi

Salata asiatică originală conține ingredientul preferat de Loredana Groza. O ajutăm cu rețeta și o puteți încerca și voi
Loredana Groza e o mare consumatoare de edamame. Edamame sunt păstăi de soia verde, care au nu atins maturitatea.

Această rețetă vă ajută să preparați edamame într-o combinație exotică și cu adevărat delicioasă. Păstăile și boabele de edamame sunt considerate o minune în bucătărie, și asta datorită multiplelor proprietăți nutritive și beneficiilor pe care le aduc sănătății. Edamame sunt, de fapt, păstăi de soia verde, imatură. Acestea se pot culege doar câteva zile pe an, înainte ca fructele să se maturizeze.

Edamame

Chiar dacă nu sunt extrem de populare ( încă) în România, ele se găsesc, congelate sau proaspete, în hipermarketuri. Există două variante: păstăi cu boabe sau doar boabele verzi. Loredana Groza preferă edamame servite sub formă de păstăi și știe restaurantele unde se prepară. Iată, în cele ce urmează, rețeta asiatică vegetariană cremoasă vegană de salată cu varză kale și edamame. Nu conține ulei și e așa gustoasă, încât nu vă veți putea opri din mâncat!

Lori a spus răspicat că se dă în vânt după edamame.

Ingrediente pentru salată asiatică

Pentru sosul de arahide: ½ cană de unt de arahide, caju sau de migdale

2 linguri de tamari sau sos de soia cu conținut scăzut de sodiu

2 linguri de oțet de orez

2 linguri de suc proaspăt de lămâie verde

1 lingură de sirop de arțar

1 linguriță de sriracha (sau după gust)

2 căței de usturoi tocați mărunt

1 lingură de ghimbir ras

Pentru salată: 4 căni de varză tocată

1 cană de edamame congelate, decongelate

½ cană de migdale tăiate mărunt

1 avocado mare, tocat

2 linguri de semințe de cânepă sau semințe de floarea-soarelui

Mod de preparare

Mixați untul de arahide, tamari, oțetul de orez, sucul de lămâie, siropul de arțar, sriracha, usturoiul și ghimbirul într-un castron mediu până când se omogenizează.

Puneți varza kale într-un castron mare. Adăugați o treime din dressing și masați varza kale până când se înmoaie. Adăugați edamame, migdalele, avocado și semințele a de cânepă. Adăugați cantitatea dorită de dressing și amestecați ușor până la încorporarea completă.

Puneți la frigider dressingul rămas pentru până la 5 zile.

Sursa: Instagram