Simona Ionescu / Redactor Șef

Piersici la grătar cu înghețată, desertul de vară perfect. Rețetă dă dependență!

Piersici la grătar cu înghețată, desertul de vară perfect. Rețetă dă dependență!
În fața unui desert delicios, orice cură de slăbire pălește. În această vară e momentul să încercați piersicile la grătar cu înghețată. O rețetă de care pur și simplu vă veți îndrăgosti.

Piersicile coapte sunt un deliciu în sine, dar în fața acestei rețete de piersici la grătar capitulați. Iar dacă le veți acoperi cu înghețată, atunci veți descoperi desertul perfect.

Ingredientele necesare

În plină vară, piersicile sunt în cea mai bună formă, dulci și suculente, numai bune de transformat într-un desert inegalabil. Rețeta de piersici la grătar se prepară în doar câteva minute. Când sunt gata, luați de pe grătar, acoperiți cu înghețată de vanilie sau ciocolată, nuci prăjite și ierburi proaspete. Serviți cât încă sunt fierbinți.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 4 piersici coapte, tăiate în două și fără sâmburi, ulei de măsline pentru ungere, ½ cană cu nuci, prăjite și zdrobite, ½ linguriță cu scorțișoară, ¼ linguriță cu sare de mare, înghețată de vanilie sau ciocolată.

Mod de preparare

Ungeți piersicile cu puțin ulei de măsline și puneți la copt pe grătar cu partea tăiată în jos timp de 3 minute, până când se formează urme de carbonizare. Într-un bol mic, combinați nucile, scorțișoara și sarea.

Puteți adăuga zahăr brun sau miere pentru un plus de savoare

Piersici la grătar, desertul perfect pentru vară. Sursă foto: www.loveandlemons.com

Se scot piersicile de pe grătar și se servesc cu înghețată de vanilie și se presară cu amestecul de mai sus. Piersicile la grătar sunt extraordinare și dacă le veți combina cu frișcă sau iaurt grecesc în loc de înghețată.

În loc de nuci, puteți folosi și migdale. Dacă vreți ca piersicile să fie mai dulci, adăugați puțin zahăr brun sau miere. Peste piersicile la grătar presărați frunze proaspete de busuioc sau mentă. Dacă nu ați consumat toate piersicile, amestecați cu fulgi de ovăz sau budincă de chia. Sunt un mic dejun excelent.

Beneficiile piersicilor pentru sănătate

Antioxidanții din piersici pot proteja împotriva daunelor produse de radicalii liberi (molecule dăunătoare care afectează celulele) care pot duce la boli de inimă și cancer. Unul dintre acești antioxidanți este vitamina C, de care organismul are nevoie și pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Vitamina A este un alt antioxidant găsit în piersici care, de asemenea, ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Piersicile conțin, de asemenea, mineralele fier și zinc, ambele stimulând funcția sistemului imunitar.

Piersicile sunt și o sursă bună de potasiu, pe care organismul îl folosește pentru a regla ritmul cardiac și tensiunea arterială. Alimentele bogate în potasiu pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, permițând organismului să scape de excesul de sodiu și relaxând tensiunea din pereții vaselor de sânge.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre