Tort de mere cu cremă de zahăr ars – un desert de duminică, fin și aromat
Acest tort de mere cu cremă de zahăr ars este un desert cu adevărat spectaculos, care îmbină mai multe texturi și culori. Un adevărat răsfăț de toamnă.
Pentru caramel:
* 150–200 g zahăr
Pentru compoziția de mere:
* 4–5 mere de mărime medie
* 1 cub de unt
* 40–50 ml apă
* Scorțișoară, după gust
Pentru crema de zahăr ars:
* 6 ouă
* 150 g zahăr
* 2 plicuri zahăr vanilinat
* 750 ml lapte
Pentru blat:
* 4 ouă
* 40 g zahăr
* 25 g făină
* 15 g cacao
Se începe cu prepararea crustei de zahăr ars. Se pune zahărul într-o cratiță cu pereți înalți și se lasă să se topească la foc mediu până capătă o culoare aurie. Apoi se întinde caramelul inclusiv pe pereții vasului, uniformizându-l pe fundul acesteia.
Separat, se curăță merele, se taie cuburi și se călesc în unt cu apă și scorțișoară, lăsându-le să se înmoaie ușor. Când sunt puțin înmuiate, se transferă în cratița tapetată cu caramel și se nivelează pentru a crea un strat uniform.
Pentru piesa de rezistență – crema de zahăr ars – se bat ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat până își triplează volumul. După aceea, se adaugă laptele. Pentru un plus de gust, se poate adăuga esență de vanilie. Se toarnă compoziția peste mere în cratiță și se coace totul timp de 40 de minute la 180°C.
Între timp, se prepară blatul pufos care va completa tortul. Se bat albușurile cu puțină sare, apoi se adaugă treptat zahărul. Peste bezea se încorporează gălbenușurile, pe rând. Făina și cacaoa se cern și se adaugă amestecând cu o spatulă, cu mișcări largi.
Se toarnă aluatul peste crema de zahăr ars și mere și se mai coace 40 de minute. După acest interval, tortul de mere se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se dă la frigider pentru minimum 5 ore. Pentru servire, se răstoarnă, astfel încât blatul să devină baza prăjiturii.
Sursa: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook