Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort de mere cu cremă de zahăr ars – un desert de duminică, fin și aromat

Tort de mere cu cremă de zahăr ars – un desert de duminică, fin și aromat
Duminica e mai dulce cu un desert care îmbină caramelul ușor amărui, merele coapte, blatul pufos și crema catifelată care se topește în gură. Tortul de mere cu cremă de zahăr ars este perfect pentru a încheia o masă în familie sau pentru a impresiona invitații.

Acest tort de mere cu cremă de zahăr ars este un desert cu adevărat spectaculos, care îmbină mai multe texturi și culori. Un adevărat răsfăț de toamnă.

Ingrediente pentru Tort de mere cu cremă de zahăr ars

Pentru caramel:

* 150–200 g zahăr

Pentru compoziția de mere:

* 4–5 mere de mărime medie

* 1 cub de unt

* 40–50 ml apă

* Scorțișoară, după gust

Pentru crema de zahăr ars:

* 6 ouă

* 150 g zahăr

* 2 plicuri zahăr vanilinat

* 750 ml lapte

Pentru blat:

* 4 ouă

* 40 g zahăr

* 25 g făină

* 15 g cacao

Mod de preparare

Se începe cu prepararea crustei de zahăr ars. Se pune zahărul într-o cratiță cu pereți înalți și se lasă să se topească la foc mediu până capătă o culoare aurie. Apoi se întinde caramelul inclusiv pe pereții vasului, uniformizându-l pe fundul acesteia.

Separat, se curăță merele, se taie cuburi și se călesc în unt cu apă și scorțișoară, lăsându-le să se înmoaie ușor. Când sunt puțin înmuiate, se transferă în cratița tapetată cu caramel și se nivelează pentru a crea un strat uniform.

Pentru piesa de rezistență – crema de zahăr ars – se bat ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat până își triplează volumul. După aceea, se adaugă laptele. Pentru un plus de gust, se poate adăuga esență de vanilie. Se toarnă compoziția peste mere în cratiță și se coace totul timp de 40 de minute la 180°C.

Între timp, se prepară blatul pufos care va completa tortul. Se bat albușurile cu puțină sare, apoi se adaugă treptat zahărul. Peste bezea se încorporează gălbenușurile, pe rând. Făina și cacaoa se cern și se adaugă amestecând cu o spatulă, cu mișcări largi.

Se toarnă aluatul peste crema de zahăr ars și mere și se mai coace 40 de minute. După acest interval, tortul de mere se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se dă la frigider pentru minimum 5 ore. Pentru servire, se răstoarnă, astfel încât blatul să devină baza prăjiturii.

Sursa: Instagram 

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *