Caramele moi preparate în casă. Ingredientele sunt banale
Caramelele sunt dulciuri moi sau tari obținute prin topirea și fierberea zahărului, adesea împreună cu unt, lapte sau smântână. În timpul fierberii, zahărul se caramelizează – adică trece printr-un proces chimic în care capătă culoarea brun-aurie și gustul caracteristic de caramel. Deși puțini ne-am fi gândit, prepararea caramelelor de casă este un procedeu simplu. Iar ingredientele necesare sunt chiar banale, le avem mai tot timpul în casă.
Într-o cratiță, se toarnă laptele, zahărul și mierea. Se amestecă ușor ingredientele, apoi se adaugă semințele de vanilie și un praf de sare de mare pentru a intensifica aromele. Cratița se așază pe foc și se lasă amestecul să se încălzească până ajunge la punctul de fierbere. Ideal e să faceți acest procedeu la foc mediu spre mic. După ce amestecul începe să fiarbă, se adaugă untul și se amestecă continuu.
Se reglează ochiul aragazului la foc mediu. Preparatul trebuie lăsat să fiarbă ușor până când capătă o culoare ambrată. Această etapă este una lentă și progresivă – caramelul poate avea nevoie de până la 20 de minute pentru a-și dezvolta nuanța perfectă.
Când caramelul este gata, se toarnă într-o tavă mică, pătrată sau dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, apoi se lasă să se răcească ușor, la temperatura camerei. Abia după ce s-a răcit complet se pune la frigider până când caramelul se întărește complet.
După răcire, caramelul se scoate din tavă, se îndepărtează ușor hârtia de copt și se taie în mici pătrățele. Fiecare bucată se poate înveli în hârtie cerată sau ambala frumos în punguțe mici – perfecte pentru a fi oferite cadou sau pentru a fi păstrate ca desert dulce oricând simțiți nevoia.
Sursa: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook