Simona Ionescu / Redactor Șef

Caramele moi preparate în casă. Ingredientele sunt banale

Caramele moi preparate în casă. Ingredientele sunt banale
Dulci, catifelate și parfumate cu vanilie, aceste caramele moi preparate în casă sunt un mic deliciu perfect de oferit celor dragi sau de savurat alături de o ceașcă de cafea. Prepararea lor cere un strop de răbdare, dar rezultatul final merită din plin.

Caramelele sunt dulciuri moi sau tari obținute prin topirea și fierberea zahărului, adesea împreună cu unt, lapte sau smântână. În timpul fierberii, zahărul se caramelizează – adică trece printr-un proces chimic în care capătă culoarea brun-aurie și gustul caracteristic de caramel. Deși puțini ne-am fi gândit, prepararea caramelelor de casă este un procedeu simplu. Iar ingredientele necesare sunt chiar banale, le avem mai tot timpul în casă.

Ingrediente pentru caramele de casă

  • 160 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 25 g miere cu gust neutru
  • Vanilie – de preferat semințele dintr-o jumătate de păstaie de vanilie
  • Un praf de sare de mare (fleur de sel)
  • 160 g unt

Mod de preparare

Într-o cratiță, se toarnă laptele, zahărul și mierea. Se amestecă ușor ingredientele, apoi se adaugă semințele de vanilie și un praf de sare de mare pentru a intensifica aromele. Cratița se așază pe foc și se lasă amestecul să se încălzească până ajunge la punctul de fierbere. Ideal e să faceți acest procedeu la foc mediu spre mic. După ce amestecul începe să fiarbă, se adaugă untul și se amestecă continuu.

Se reglează ochiul aragazului la foc mediu. Preparatul trebuie lăsat să fiarbă ușor până când capătă o culoare ambrată. Această etapă este una lentă și progresivă – caramelul poate avea nevoie de până la 20 de minute pentru a-și dezvolta nuanța perfectă.

Când caramelul este gata, se toarnă într-o tavă mică, pătrată sau dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, apoi se lasă să se răcească ușor, la temperatura camerei. Abia după ce s-a răcit complet se pune la frigider până când caramelul se întărește complet.

După răcire, caramelul se scoate din tavă, se îndepărtează ușor hârtia de copt și se taie în mici pătrățele. Fiecare bucată se poate înveli în hârtie cerată sau ambala frumos în punguțe mici – perfecte pentru a fi oferite cadou sau pentru a fi păstrate ca desert dulce oricând simțiți nevoia.

Sursa: Instagram

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *