Compotul din fructe uscate vă face iarna mai dulce. Rețeta aparține gospodinelor din Lituania

Faceți un exercițiu de imaginație. Iarna, în fața șemineului, alături de cei dragi, savurând un compot extraordinar din fructe uscate. Sună bine, nu? Încercați această rețetă din Lituania și veți renunța la alte dulciuri în favoarea acestei minunății.
Pentru a pregăti deliciosul compot de fructe uscate din Lituania, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 l apă, 50 g zahăr (puteți folosi și cel pudră, e potrivit), 250 g fructe uscate (caise uscate, mere uscate, stafide, prune uscate), 1-2 bețișoare de scorțișoară, 5-6 cuișoare, sucul de la o jumătate de lămâie. Puneți apa pe foc și când începe să fiarbă adăugați zahărul.
Puteți fierbe fructele uscate separat până se înmoaie, dar nu mai mult, și în acest caz își vor păstra frumusețea. Sau puteți pune toate fructele în oală și le puteți fierbe timp de aproximativ 10 minute.
Nu vor arăta la fel, dar cu siguranță vor incredibil de gustoase. După ce fructele sunt fierte, se scot din lichid și se pun deoparte într-un bol. Adăugați în lichid bețișoarele de scorțișoară și cuișoarele și fierbeți la foc mic încă 5-10 minute.
Stoarceți puțin suc de lămâie. Folosind o sită, turnați acest amestec peste fructele uscate puse deoparte. Veți obține un compot extraordinar care fi savurat cald sau rece.
Gospodinele din Lituania vă dau și câteva trucuri pentru cel mai bun compot de iarnă. Opăriți prunele înainte de a le adăuga în oală, pentru că vor face compotul mai limpede. Unele fructe uscate au zahăr adăugat, iar altele sunt pur și simplu mai dulci în mod natural.
Puneți la compot o lingură cu zahăr, gustați și dacă este necesar, ajutați cu încă puțin zahăr. Pentru o aromă proaspătă, puneți și câteva picături de lămâie.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook