Praz cu sos de lămâie și muștar. Rețeta franțuzească a toamnei, ușor de preparat și de impresionat invitații

Prezent întotdeauna în bucătăria franțuzească, prazul este adesea transformat într-un piure extrem de delicios. Toamna aceasta bucurați-vă de beneficiile extraordinare ale acestei legume, folosind o rețetă foarte gustoasă: praz cu sos de lămâie și muștar Dijon.
Pentru a vă bucura de un praz cu sos de lămâie și muștar, așa cum doar chefii din Franța îl prepară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 tulpini de praz, 1 lingură cu ulei de măsline, 1 lingură cu unt nesărat, 1/2 cană cu supă de pui sau supă de legume, 1/2 cană cu apă.
Vă mai sunt necesare 1-1/2 linguri cu pătrunjel tocat, 2 lingurițe cu suc proaspăt de lămâie, 1 linguriță cu muștar Dijon, sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.
Începeți rețeta cu pregătirea prazului. Tăiați rădăcinile dacă sunt prea lungi, dar lăsați suficient pentru a păstra bazele intacte și puțin din vârf. Tăiați prazul în jumătate pe lungime și spălați bine ca să nu rămână nici o urmă de nisip.
Luați o tigaie mai mare, adăugați uleiul și untul și amestecați. Așezați prazul în tigaie, cu partea tăiată în jos, și sotați-l, întorcându-l ocazional cu un clește până se rumenește ușor, aproximativ cinci minute. Manipulați prazul cu grijă când îl întoarceți, pentru a nu se rupe.
Adăugați bulionul, apa și 1 lingură cu pătrunjel. Aduceți la fierbere, reduceți focul și acoperiți tigaia, gătind prazul până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Așezați prazul pe un platou de servit, cu partea tăiată în sus.
Preparați sosul vinaigrette, adăugând suc de lămâie și muștar în tigaie, amestecând pentru a le combina. Condimentați sosul vinaigrette cu sare și piper și turnați peste praz, apoi presărați pătrunjelul rămas. Serviți imediat.
Specialiștii spun că prazul oferă protecție cardiovasculară, efecte antiinflamatoare și sprijin pentru digestie, fiind ideal în perioada toamnei, reușind să contracareze răcelile și gripele.
Sursă foto: blue-kitchen.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook