Simona Ionescu / Redactor Șef

Deliciul tradițional al Bulgariei. Rețeta are rădăcini adânci în bucătăria balcanică

Deliciul tradițional al Bulgariei. Rețeta are rădăcini adânci în bucătăria balcanică
Dacă pașii vă poartă în Bulgaria, nu trebuie să ratați cel mai iubit preparat din gastronomia acestei țări: kavarma. E vorba de o delicioasă tocană cu carne, legume și condimente, a cărei rețetă se prepară simplu și rapid.

Tocănița bulgărească se găsește pe mesele localnicilor în orice anotimp, iar cine gustă din rețetă, nu o uită niciodată. În mod autentic, aceasta se gătește într-un vas de lut.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunata tocăniță bulgărească, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g file de porc tăiat cubulețe, 1 ceapă tăiată cubulețe, 4 tulpini de praz tăiate rondele, 5 ciuperci medii tăiate felii.

Vă mai sunt necesari 2 rodii medii, tăiate mărunt, 2 morcovi tăiați felii, 1 ardei roșu tăiat cubulețe, ½ cană cu vin alb, ½ cană cu ulei de floarea-soarelui împărțit în două, ½ linguriță cu chimen măcinat, ½ linguriță cu oregano, 2 frunze de dafin, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Deliciul tradițional al Bulgariei. Rețeta delicioasă are rădăcini adânci în bucătăria balcanică
Kavarma, tocănița bulgărească cu un gust extraordinar. Sursă foto: www.atravel.blog/post

Pentru început amestecați foarte bine chimen cu oregano, sare și piper și cu acest amestec frecați foarte bine toată suprafața fileului de porc. Încălziți ¼ cană cu ulei de floarea-soarelui într-o tigaie cu fund gros și rumeniți cuburile de porc pe toate părțile.

Adăugați vinul, reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ cinci-șapte minute, apoi scoateți din tigaie și puneți deoparte. Încălziți cealaltă ¼ cană cu ulei și căliți ceapa, ciupercile, ardeiul și morcovii timp de aproximativ 5 minute.

Tocănița bulgărească se servește fierbinte

Turnați ½ cană cu apă în tigaie și gătiți aproximativ 10 minute la foc mediu, până când legumele sunt moi și cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită. Adăugați roșiile tocate și fierbeți 5 minute.

Combinați toate ingredientele și transferați-le într-un vas de lut, adăugați prazul. Acoperiți vasul cu capac și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 250 de grade timp de aproximativ trei ore. Pentru un gust desăvârșit, tocănița bulgărească se recomandă să fie servită fierbinte.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *