Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocană de vită ungurească, rețeta unui deliciu culinar perfect

Tocană de vită ungurească, rețeta unui deliciu culinar perfect
Pörkölt este o tocană ungurească de vită, bogată și cremoasă, considerată una dintre cele mai delicioase din toată Europa. Carnea suculentă de vită se desface cu furculița într-un sos bogat, de culoare roșcat-maroniu, infuzat cu paprika dulce și afumată. Iată rețeta pe care nu o veți uita niciodată.

Preparat culinar reconfortant, tocana ungurească de vită, un fel de mâncare tradițional, este potrivită pentru orice anotimp. Rețeta este simplu de făcut și face ca orice gospodină să fie apreciată.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minune ungurească, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 800 g carne de vită, tăiată în bucăți mari, 2 cepe tăiate în jumătăți și feliate subțire, 2 linguri cu unt nesărat, 3 căței de usturoi curățați și tocați, 2 lingurițe cu semințe de chimen.

Vă mai sunt necesare 3 linguri cu paprika dulce, 2 frunze de dafin, ¾ cană cu sos de roșii, 1½ linguriță cu sare, piper negru proaspăt măcinat, smântână pentru servire, pătrunjel.

Mod de preparare

Tocană de vită ungurească, bună de te lingi pe degete. Rețeta unui deliciu culinar perfect
Tocană ungurească de vită, curcubeu pe cerul gurii. Sursă foto: www.cookeatworld.com

Într-o oală mare, topiți untul la foc mediu. Prăjiți carnea de vită în porții, până se rumenește pe toate părțile, apoi puneți deoparte. În aceeași tigaie, adăugați ceapa, usturoiul, chimenul, frunzele de dafin, sarea și piperul și prăjiți ușor timp de cinci minute, până ce ceapa se înmoaie.

Puneți carnea de vită înapoi în tigaie, adăugați sosul de roșii și paprika și amestecați bine. Adăugați 600 ml apă și aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul la minim, acoperiți tigaia și fierbeți ușor timp de 3 ore, până ce carnea de vită este foarte fragedă. Pentru un gust de neuitat, puneți o lingură mare cu smântână și presărați pătrunjel.

Se poate păstra la congelator timp de trei luni

Celebra tocăniță ungurească se poate servi cu piure de cartofi, pâine sau paste. Tocana se poate prepara și cu carne de porc sau pui. Preparatul culinar se poate păstra la congelator timp de trei luni. Dacă aveți răbdare, puneți tocănița la frigider și consumați a doua zi, pentru că aromele vor fi mai intense. Păstrați porții individuale în recipiente etanșe și reîncălziți în cuptorul cu microunde.

Citiți și:

Fabulosul pui cu orez Hainan. Rețeta datează de la începuturile diasporei chineze

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *