Simona Ionescu / Redactor Șef

Fabulosul pui cu orez Hainan. Rețeta datează de la începuturile diasporei chineze

Fabulosul pui cu orez Hainan. Rețeta datează de la începuturile diasporei chineze
Dacă vă e poftă de o mâncare curată, ușoară, dar sățioasă, optați pentru puiul cu orez Hainan. Rețeta este delicioasă și foarte ușor de pregătit.

Puiul cu orez Hainan este de un fel de mâncare de origine chinezească, dar este consumat pe scară largă în Asia de Sud-Est. Iată cum se pregătește rețeta.

Puiul cu orez Hainan a început să fie consumat de la începuturile diasporei chineze, când imigranții din Hainan au adus rețetele lor culinare în diferite părți ale Asiei de Sud-Est. În vremurile îndepărtate, se crede că felul de mâncare era realizat din puiul Wenchang, o rasă originară din Hainan, cunoscută pentru carnea sa fragedă și aroma bogată.

Ingredientele necesare:

Pentru a pregăti deliciosul pui cu orez Hainan, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 pulpe de pui, 2 căni cu apă, 1 ceapă verde tăiată pe lungime în două, 4 felii de ghimbir proaspăt, 2 căței de usturoi, 1 anason stelat, 1 linguriță cu sare, 1 cană cu orez, ½ castravete tăiat felii sau bastonașe, sos de ghimbir și ceapă verde.

Mod de preparare

Fabulosul pui cu orez Hainan. Rețeta datează de la începuturile diasporei chineze
Pui cu orez Hainan, o minunăție de mâncare. Sursă foto: www.cookeatworld.com

Îndepărtați excesul de grăsime și pielea de pe bucățile de pui și tăiați în bucăți mai mici. Fierbeți puiul cu ceapa verde, ghimbirul, usturoiul și anasonul stelat timp de 10 minute. Lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

Răciți puiul în apă cu gheață. Scurgeți lichidul în care a fiert puiul, aruncați ghimbirul, usturoiul și anasonul stelat. Prăjiți pielea de pui într-o tigaie la foc moderat timp de aproximativ 5-10 minute.

Supa se servește separat

Adăugați orezul în tigaie, amestecați și turnați 2 căni din lichidul în care a fiert puiul. Gătiți la foc mic, acoperit, timp de 12-14 minute. Lăsați să se odihnească acoperit cu un capac timp de 15 minute, apoi amestecați cu o furculiță. Încălziți supa rămasă, adăugați ceapa verde tocată și turnați în boluri.

Tăiați puiul cu un cuțit, servit cu orez, castraveți și garnisiți cu coriandru proaspăt. Serviți supa separat. Preparatul se poate păstra în frigider maxim trei-patru zile și nu se recomandă să fie congelat. Cu excepția supei, acest fel de mâncare se bine să se mănânce la temperatura camerei.

Citiți și:

Ficăței de pui toscan cu vin alb și salvie. O rețetă rustică și savuroasă

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre