Trucul celei mai bune ciorbe cu codițe de porc, făcută ca la mama acasă. Rețetă extraordinară

Rețeta de ciorbă cu codițe de porc e atât de bună încât nu vă puteți opri la o singură porție. Gospodina care o prepară va fi apreciată pentru efortul depus.
Pentru a pregăti ciorba cu codițe de porc, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cozi de porc spălate bine, tăiate în bucăți dacă sunt prea mari, 2 morcovi medii, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină mică curățată și tăiată cubulețe, 1 ceapă mai mare, tocată mărunt.
Vă mai sunt necesare 1 ardei gras tăiat cubuleț, 2 cartofi medii tăiați cuburi, 200 ml suc de roșii, 500 ml borș, de preferat de casă, fiert separat, zeamă de lămâie sau oțet, 2 linguri cu ulei vegetal, 1 legătură de leuștean proaspăt, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, 2 foi de dafin, sare și piper.
Opțional: 200 g smântână minimum 30% grăsime, pentru dres ciorba, 1 ou, o linguriță cu boia dulce.
Se spală bine cozile de porc sub jet de apă rece. Dacă au păr, se pârlesc ușor și se curăță bine cu un cuțit. Dacă sunt prea mari, se porționează în bucăți. Se pun într-o oală cu 4 litri de apă rece și o linguriță cu sare. Aduceți la punctul de fierbere, îndepărtând spuma care se formează la suprafață cu o spumieră. Lăsați să fiarbă în jur de 90 e minute, până când carnea este aproape fiartă.
Se curăță și se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina, ceapa, ardeiul gras și cartofii. Tăiați morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina în cubulețe mici, ceapa mărunt, ardeiul cubulețe, iar cartofii în cuburi mai mari.
Într-o tigaie, se pune la călit ulei, apoi se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina și ardeiul gras. Se călesc legumele timp de 8-10 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie ușor. Dacă folosiți boia, adaugați acum și amestecați rapid pentru a nu se arde.
Puneți în oală codițele de porc, apoi legumele călite. Se adaugă foile de dafin, sare și piper după gust. După zece minute, puneți și cartofii și sucul de roșii și lăsați la fiert, în jur de 20 de minute. Lasă să fiarbă la foc mic încă 15-20 de minute, până când cartofii sunt fierți, dar nu se sfărâmă.
Se fierbe borșul separat într-o crăticioară până dă în clocot, apoi se adaugă, ajustând cantitatea după cât de acră preferați ciorba. Dacă nu folosiți borș, adăugați 2-3 linguri cu zeamă de lămâie sau oțet. Lăsați ciorba să mai fiarbă cinci minute pentru ca aromele să se combine. Pentru un gust și mai bun, dregeți ciorba cu smântână.
Într-un bol, se amestecă 200 g smântână cu un ou bătut și se adaugă treptat 2-3 polonice cu zeamă fierbinte din ciorbă, amestecând continuu. Se toarnă amestecul în oală, amestecând ușor, și se lasă ciorba să mai dea un clocot la foc mic. La final, puneți leușteanul și pătrunjelul tocat. Acoperiți oala și lăsați ciorba să stea 5-10 minute pentru a se infuza aromele.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook