Simona Ionescu / Redactor Șef

Cod la cuptor cu sos pizzaiola, curcubeu pe cerul gurii. Rețeta italiană datează din anii 1950

Cod la cuptor cu sos pizzaiola, curcubeu pe cerul gurii. Rețeta italiană datează din anii 1950
Dacă faceți parte din categoria celor care preferă peștele, atunci nu trebuie să pregătiți urgent un cod la cuptor cu sos pizzaiola. Rețeta italiană e extraordinară!

Simplu de realizat, cine gustă din codul la cuptor cu sos pizzaiola, va rămâne îndrăgostit de acest preparat culinar, care este consumat de către italieni încă din anii 1950. Iată cât de repede se prepară rețeta gospodinelor italiene. 

Ingredientele necesare

Sosul pizzaiola este, în esență, un sos marinara condimentat cu oregano uscat. Termenul italian „a la pizzaiola” se referă la orice fel de mâncare preparat cu acest sos. Această rețetă datează dinainte de anii 1950.

Pentru a pregăti un cod extraordinar cu sos pizzaiola aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ cană cu ulei de măsline extravirgin, ½ cană cu ceapă tăiată mărunt, 1 cutie cu roșii întregi, zdrobite sau tocate, 1 linguriță cu oregano uscat. Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu sare de mare, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt, piper negru proaspăt măcinat, 4 fileuri de cod, 1 ¼ căni pesmet condimentat.

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti sosul. Într-o cratiță mare, încălziți 2 linguri cu ulei, adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, aproximativ 4-5 minute. Adăugați roșiile, oregano, sarea și usturoiul și amestecați foarte bine. Gătiți fără capac la foc mediu-mic timp de 15 minute, până se îngroașă și puneți pătrunjelul, piperul și sare suplimentară, dacă este necesar. 

Preparatul se ține la cuptor până peștele se desface ușor cu o furculiță

Cea mai tare rețetă de cod! Așa ceva n-ați mai mâncat!

Continuați să gătiți încă 5-10 minute. Preîncălziți cuptorul, tapetați tava cu o hârtie de copt. Puneți ¼ cană cu ulei într-un bol adânc, puneți pesmetul într-un bol separat. Ungeți bucățile de cod cu ulei, acoperiți uniform cu pesmet.

Așezați în tava de copt, la distanță egală. Turnați sosul uniform peste bucățile de pește.  Presărați fiecare bucată cu puțin oregano uscat. Stropiți cu uleiul rămas și coaceți timp de 15-20 de minute, până când peștele devine opac și se desface ușor cu o furculiță.

Beneficiile consumului de pește

Codul, un pește alb slab, este considerat un superaliment, grație conținutului său bogat în proteine de calitate, acizi grași omega-3, vitamine și minerale esențiale. Consumul regulat de cod poate susține sănătatea inimii, întări oasele, îmbunătăți funcția cerebrală și reduce inflamația, fiind o alegere ideală pentru o dietă echilibrată.

Sursă foto: asicilianpeasantstable.com

 

Citiți și:

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *