Simona Ionescu / Redactor Șef

Cachopo, un șnițel atipic, dar extraordinar de gustos. O rețetă spaniolă de care vă veți îndrăgosti

Cachopo, un șnițel atipic, dar extraordinar de gustos. O rețetă spaniolă de care vă veți îndrăgosti
În fața unui șnițel delicios orice cură de slăbire cedează, dar dacă veți gusta din cachopo, vă veți îndrăgosti iremediabil. Rețeta e perfectă pentru orice gospodină care vrea să pună pe masă o mâncare nouă.

Șnițel umplut? E atât de bun încât veți repeta rețeta ori de câte ori vreți să vă impresionați familia sau prietenii. Gospodinele trebuie să încerce un cachopo ca în Spania.

Ingredientele necesare

Cachopo de vițel este o rețetă extraordinară care constă într-un file de vițel, umplut cu șuncă afumată și brânză. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti acest preparat sunt următoarele: șuncă afumată, carpaccio, 2 fripturi de vițel cât mai mari și subțiri, felii de brânză orice sortiment preferați, făină, ouă, pesmet, sare, piper negru proaspăt măcinat, ulei de măsline.

Mod de preparare

Condimentați fileurile de vițel, dar aveți grijă să nu adăugați prea multă sare, deoarece brânza, șunca și carpaccio conțin deja sare și ar putea deveni prea sărate. Întindeți unul dintre fileurile de vită și acoperiți-l cu brânza preferată, tăiată în felii foarte subțiri. Deasupra brânzei adăugați feliile de șuncă și carpaccio până când este complet acoperită. Apoi așezați un alt file de vițel deasupra.

Lăsați să se odihnească la frigider timp de o oră, pentru ca toate ingredientele să se îmbine foarte bine

Cachopo, un șnițel atipic, dar extraordinar de gustos. O rețetă spaniolă de care vă veți îndrăgosti
O minunăție de șnițel pentru toate gusturile

Practic, arată ca un sandviș, cu carnea în locul pâinii. Ridicați cu grijă întreaga bucată și așezați-o pe o farfurie sau un platou cu făină. Întoarceți-o astfel încât carnea să fie acoperită cu făină, apoi repetați procesul cu ouăle bătute și, în final, cu pesmet.

Un mic truc este să o lăsați să se odihnească la frigider timp de o oră, pentru ca toate ingredientele să se îmbine foarte bine.

Încălziți uleiul de măsline, puneți șnițelul la prăjit și lăsați câteva minute, până când devine auriu. Scoateți din ulei, puneți pe hârtie absorbantă ca să se scurgă surplusul de ulei. Puteți servi șnițelul spaniol alături de o porție de cartofi prăjiți și o salată de vară sau ardei copți și un pahar cu un vin de calitate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *