Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan

Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan
Așa cum ne-am obișnuit deja, Chef Nicolai Tand ne oferă idei de rețete foarte interesante pe care le prepară în direct la Neatza cu Răzvan și Dani, una dintre acestea fiind rețetă de rulouri din andive cu șuncă gratinate cu sos bechamel și parmezan.

Această rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan este una cu adevărat specială. Pentru că andivele sunt renumite ca benefice în diete, însă gustul lor în stare naturală este neplăcut, amărui, Chef Nicolai Tand  oferă o idee perfectă de a le folosi în preparate.

Specialiștii spun că andivele sunt printre cele mai slabe legume din punct de vedere al conținutului caloric. Dar sunt bogate în fibre. Ceea ce le recomandă în mod special în dietele de slăbire. Ele sunt recomandate și persoanelor diabetice şi celor care se confruntă cu constipaţia. Oferă sațietate și multiple beneficii pentru sănătate.

Ingrediente pentru rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate

8-10 andive micuțe, sare și piper, ulei, puțin zahăr, șuncă presată, sos bechamel cu parmezan, cașcaval

Mod de preparare

Așa cum, probabil, ați reținut din edițiile anterioare, Nicolai ne oferă diferite variante de a folosi mâncarea preparată anterior și rămasă în frigider. Sunt idei foarte interesante, care ne ajută să rezolvăm problema risipei alimentare.

Se pune o tigaie cu puțin ulei la încins. Se adaugă și puțin zahăr, apoi andivele curățate de primele foi. Andivele se trag ușor la tigaie în sosul format, la foc încet, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Se mai asezonează cu puțină sare și puțin piper. După ce sunt pătrunse cam de jumătate cât ar trebui în mod normal, dacă nu le-am continua și la cuptor, se stinge focul.

Se lasă andivele să se tempereze, apoi se rulează în felii subțiri de șuncă, sau de jambon afumat. Se iau două tăvi de cuptor, sau două vase termorezistente și se toarnă în ele sosul bechamel preparat în prealabil. Peste acesta se așază frumos rulourile de andive cu șuncă și se acoperă cu sos. Se răzuiește cașcaval deasupra cât să acopere toată suprafața preparatului.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum mâncăm sănătos cu bani puțini

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre